У селі на Прикарпатті хваляться власними швейцарськими сирами

Для корів три роки тому облаштували спеціальне пасовисько Українці вміють не тільки смачно готувати, але й виробляти. Вітчизняні фермери  вже відомі на увесь світ...

Для корів три роки тому облаштували спеціальне пасовисько

Українці вміють не тільки смачно готувати, але й виробляти. Вітчизняні фермери  вже відомі на увесь світ смачною бриндзою, але не зупинються у своїх доробках. І можуть похвалитися сирами, які виготовляють за технологією однієї з найбільш відомих “сирних” країн Європи.

Мова йде про сільськогосподарський кооператив з Прикарпаття, який  займається виготовленням сирів  за швейцарською технологією. У селі Чесники Рогатинського району кооператив створили сім років тому, до нього приєдналися 43 жителі, які здають сюди молоко. Керує підприємством Олег Журавінський, пише  seeds.

“Кооператив займається заготівлею молока від населення. Тут на місці його переробляємо. Частково робимо сир, сметану та звичайний кисломолочний сир. Вже чотири роки виготовляємо твердий сир за нашою технологією. Торік за прибуток ми 3 тисячі 500 гривень ніби заплатили. Цього року побачимо, що з того буде, бо рік не зовсім добрий”, – каже Олег Журавінський. І додає, що  молоко тут проходить декілька етапів обробки.

Усю продукцію збирають у місцевих жителів. Для корів три роки тому облаштували спеціальне пасовисько, яке поділене на сім частин для випасання, кожна з яких – під напругою. Це так званий “електропастух”.

Читайте також: ДТП на Коломийщині: водійку ЗАЗ госпіталізували. ВІДЕО

Категорії
Життя
Новини
Loading...