Паломники парафії Всіх Святих побували на батьківщині Блаженного мученика Симеона Лукача. ФОТО

У суботу, 31 жовтня, парафіяни храму Всіх Святих під духовним супроводом отця Андрія Чорненка здійснили спільну Прощу до Блаженного мученика Симеона Лукача, до Старуні....

У суботу, 31 жовтня, парафіяни храму Всіх Святих під духовним супроводом отця Андрія Чорненка здійснили спільну Прощу до Блаженного мученика Симеона Лукача, до Старуні.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Священномученик Симеон Лукач – наш земляк, який пройшов нелегкий час переслідувань та зумів зберегти вірність служінню, будучи єпископом УГКЦ, яка тоді перебувала у підпіллі. Метою прощі була спільна молитва за подолання пандемії у світі та здоров’я наших родин та всіх потребуючих”, – йдеться у повідомленні.

Спершу парафіяни разом помолилися та пройшлися стежкою новозбудованої Хресної Дороги, роздумуючи над страстями Ісуса Христа на кожній стації. На вершині гори, під Розп’яттям великого хреста кожен зміг у тиші помолитися у своїх наміреннях до Ікони Святого Сімейства.

Отець Андрій освятив воду у джерелі Матері Божої Неустанної Помочі, кожен з нас спробував цілющої освяченої води та привіз близьким додому.

Дуже цікавим видався музей біля храму Святих Петра і Павла, де зберігаються особисті речі, предмети, вишивки, духовна література, якими користувався блаженний Симеон.

Разом паломники стали учасниками Божественної Літургії у храмі Петра і Павла. У своїй проповіді отець ще раз звернув увагу на видатну постать блаженного Симеона та закликав нас молитися за визнання Святості нашого земляка.

Прочани мали можливість приступити до Тайни Покаяння, отримати повний відпуст та благословення мощами блаженного Симеона Лукача.

Читайте також: Відійшов у вічність колишній єпископ Коломийської єпархії ПЦУ Іоан

Категорії
Життя
Новини
Loading...