У новому складі Івано-Франківської обласної ради буде шість партій

Шість політичних сил представлятимуть Івано-Франківську обласну раду восьмого демократичного скликання. Про це сьогодні повідомив голова обласної ТВК Анатолій Корнійчук. Обласна територіальна виборча комісія опрацювала...

Шість політичних сил представлятимуть Івано-Франківську обласну раду восьмого демократичного скликання. Про це сьогодні повідомив голова обласної ТВК Анатолій Корнійчук.

Обласна територіальна виборча комісія опрацювала 100 % протоколів з 62-х ТВК. Зараз дані вносять в електронний кабінет, звіряючи із даними з дільниць, інформує Суспільне. Карпати. Шість партій проходять до обласної ради:

Свобода – 19, 51%

За майбутнє –16, 33 %

Європейська солідарність – 17,25 %

Батьківщина – 14,86 %

Платформа громад – 10, 33%

Слуга народу – 8, 85 %

Чому оголошення офіційних результатів переноситься до завтра, – пояснює голова обласної ТВК Анатолій Корнійчук: “Затягується через те, що у Дубівської сільської ДВК були вилучені всі виборчі документи, зачитувалися їхні протоколи. Також перераховували бюлетені на чотирьох дільницях цієї комісії, встановлювали результати. Робила наша обласна комісії це все. Було порушено цілісність пломби на дверях, де зберігалися бюлетені – вона була зірвана, були виправлення на пломбі. І були виявлені розірвані мішки з бюлетенями”.

Нова обласна рада в умовах реформи децентралізації повинна отримати повноваження від ОДА й утворити виконком.

За словами аналітика громадської організації Центр політичних студій” Михайла Джоголи, “Платформа громад” – перша зі створених місцевих партій, яка набрала непоганий відсоток, існуючи всього рік. А от провладна “Слуга народу” зі своєю невеликою кількістю депутатів не зможе, по суті, впливати на загальну ситуацію.

“В Івано-Франківській області опозиційною, власне, буде партія “Слуга народу”, тому що більшість партій, які пройшли до обласної ради, говорили про те, що не сприймають “Слугу народу” як потенційного партнера. І я думаю, що переважно так і буде. Тому наразі є певний відсотковий потенціал в тому, що буде створена коаліція між “Свободою” і “Батьківщиною”. Можливо, туди ввійде ЄС і “Платформа громад. “Як діятимуть “Слуга народу” і “За майбутнє”, ми не знаємо” – каже політолог.

Європейська солідарність” сьомого скликання була найбільшою фракцією, проте не мала свого голови і не увійшла у більшість, де були “УКРОП”, “Батьківщина” та “Свобода”, каже аналітик громадського руху “Чесно” Віталій Світлик.

Щодо нової партії “Платформа громад”, її аналітик характеризує так: “Ябачу, що в тій партії є багато таких голів громад, представників громад, які об’єдналися і пробують по-новому рухатися вперед. Яким чином вони будуть працювати, треба дивитися на їхню роботу”.

Читайте також: Франківську трапилась вечірня ДТП

Категорії
UncategorizedЖиття
Новини
Loading...