У Франківську під стінами ОДА пікетують ресторатори. ФОТО

Сьогодні, 11 листопада, у Франківську під будівлею ОДА на мітинг зібралися місцеві ресторатори. Акція має назву “#МаюПравоПрацювати” і проходить не лише в Івано-Франківську, пише...

Сьогодні, 11 листопада, у Франківську під будівлею ОДА на мітинг зібралися місцеві ресторатори.

Акція має назву “#МаюПравоПрацювати” і проходить не лише в Івано-Франківську, пише “Місто”.

Вимоги пікетувальників – послабити тиск на галузь через COVID-19. Ресторатори виступають проти карантину вихідного дня, “дискримінаційних” перевірок, вимагають компенсаційних заходів для галузі.

Ресторани – не місце найбільшої небезпеки. Ресторани готові знову і знову дотримуватися безлічі правил, аби не наражати на небезпеку ані гостей, ані працівників, стверджують учасники акції.

На акцію прийшли не лише ресторатори, але й інші підприємці.

Протестувальники принесли плакати “Ні часом обмеженням роботи рестораторів”, ” Без бізнесу немає економіки”, “Навіщо нам вихідні, якщо нема роботи”, тощо.

Людмила Климчук, підприємиця, каже влада не чує підприємців, не сприяє. Коли введуть карантин вихідного дня підприємці втратять 30 відсотків прибутку. А ще ж є податки, оренда.

Оксана Камінська, голова рестораторів міста, подякувала підприємцям, що прийшли на акцію.

Ми величезна галузь, яка дає людям позитивні емоції. Ресторан безпечніший за маршрутку чи метро. Ми безпечно готуємо їжу, аби у складний час люди могли збиратися. У березні ми дали владі кредит довіри. Очікували від влади виважених дій. Натомість побачили вибіркові дії”, – сказала підприємиця.

Вона каже, ресторатори готові дотримуватися норм і санітарних обмежень.

Читайте також: Курс гривні послабився до долара та посилився до євро

Категорії
Життя
Новини
Loading...