Військовий з Франківщини став лауреатом конкурсу на кращий реферат з воєнної історії України

Нещодавно у Збройних Силах України завершився щорічний конкурс на кращий науковий реферат з воєнної історії України. Серед переможців – військовослужбовець Івано-Франківської бригади тактичної авіації...

Нещодавно у Збройних Силах України завершився щорічний конкурс на кращий науковий реферат з воєнної історії України. Серед переможців – військовослужбовець Івано-Франківської бригади тактичної авіації повітряного командування “Захід” прапорщик Ярослав Расяк.

Його реферат на тему: “Івано-Франківськ у дзеркалі військово-політичної історії” відзначено дипломом ІІ ступеня.

Я давно захоплююся історію рідного краю, – каже Ярослав. Погодьтесь, цікаво довідатись, які битви відбувались у місті в якому ти живеш та служиш. У конкурсі взяв участь не вагаючись. Велику допомогу при написанні реферату мені надав заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення майор Іван Бондарев. Надзвичайно приємно, що конкурсна комісія гідно оцінила мою роботу”, – зазначив чоловік.

Реферат охоплює межі від середини XVII століття до партизанської боротьби УПА. Прапорщик Расяк активно користувався як українськими, так і польськими та австрійськими джерелами. Перелік використаної літератури становить сотню позицій. В подальшому його реферат буде використаний при проведенні занять з національно-патріотичної підготовки у 2021 навчальному році.

Читайте також: На Франківщині визначили топ-10 місць туристичних локацій листопада

Категорії
Життя
Новини
Loading...