За підтримки компанії “M GROUP DEVELOPMENT” на території початкової школи № 8 в Івано-Франківську відкрили клас на свіжому повітрі. ФОТО/ВІДЕО

За підтримки компанії “M GROUP DEVELOPMENT” на території початкової школи № 8 в Івано-Франківську відкрили клас на свіжому повітрі. Наразі він оснащений дошкою, парти...

За підтримки компанії “M GROUP DEVELOPMENT” на території початкової школи № 8 в Івано-Франківську відкрили клас на свіжому повітрі.

Наразі він оснащений дошкою, парти та стільці заносять на час навчання. Впродовж усього навчального року тут проходитимуть уроки, розповідає директорка початкової школи № 8 Ірина Чміль. У закладі 250 учнів. Через пандемію такі заняття на свіжому повітрі особливо актуальні, їх тут стараються проводити якомога більше.

“Клас відкрили з ініціативи піклувальної ради школи. Ми взяли участь у міському конкурсі проєктів та програм й отримали допомогу від міста – 30 тисяч гривень. Ще 37 тисяч – це батьківські кошти. 50 метрів квадратних бруківки нам безкоштовно зробила компанія “M GROUP DEVELOPMENT”, – каже Ірина Чміль.

Директор департаменту освіти і науки Ігор Максимчук зазначив, 70 % коштів на спорудження альтанки – гроші з міського бюджету, 30 % – батьківської громади. Саму альтанку виготовили майстри Вищого художнього професійного училища № 3.

“Зараз ми живемо у час пандемії, є багато рекомендацій проводити уроки під відкритим небом. Якраз цей майданчик буде слугувати для того, щоби діти мали змогу працювати під час освітнього процесу на свіжому повітрі”, – зазначив Максимчук.

До слова, схожий майданчик є поблизу школи № 26.

Як розповів голова піклувальної ради школи № 8 Ігор Угриновський, син якого навчається тут у третьому класі, допомогли реалізувати задумане меценати – компанія “M GROUP DEVELOPMENT”.

“Піклувальна рада долучилася до ідеї проєкту. Ми взяли участь і стали одними з переможців. Дітки можуть займатися в погідний день. Це дуже актуально зараз, зважаючи на пандемію. Цю площадку можна використовувати й в інших цілях: презентації, вечірні кінотеатри. Дякуємо, як міській владі, так і “M GROUP DEVELOPMENT” за те, що вони нам допомогли нам реалізувати цей проєкт”, – сказав пан Ігор.

Діти від класу під відкритим небом у захваті. Кажуть, що залюбки там начатимуться.

Незабаром на території школи №8 буде й огородження. Його виготовили на Івано-Франківському локомотиворемонтному заводі.  Опісля біля альтанки проведуть освітлення.

Читайте також: Уряд ухвалив зміни до правил карантину: що змінюється для закладів освіти

Категорії
Життя
Новини
Loading...