На Прикарпатті збільшилася кількість випадків домашнього насильства

Понад 3 700 заяв-повідомлень про вчинення домашнього насильства надійшло до працівників територіальних підрозділів поліції Івано-Франківської області у 2020-му році. Це на 600 звернень більше,...

Понад 3 700 заяв-повідомлень про вчинення домашнього насильства надійшло до працівників територіальних підрозділів поліції Івано-Франківської області у 2020-му році. Це на 600 звернень більше, ніж у 2019-му.

Про це Суспільному Карпати повідомив працівник управління превентивної діяльності ГУНП області Андрій Бойчук на акції “16 днів проти насильства”.

Він припускає, що збільшення кількості випадків насильства на Прикарпатті пов’язане з пандемією і карантинними обмеженнями, оскільки більше сімей перебуває вдома.

“Протягом цього періоду складено понад 3 700 адміністративних протоколів за статтею 173 зі значком 2, винесено 1 800 термінових заборонених приписів”, – каже Бойчук.

Поліцейський розповідає, що в Івано-Франківську працює мобільна група із реагування фактів вчинення домашнього насильства. За 2020-й рік опрацьовано понад 1 700 повідомлень, з них понад 600 підтвердилося, складено 410 адмінпротоколів та винесено 446 термінових заборонених приписів.

За допомогою до правоохоронців звертаються не лише жінки. Понад 200 заяв поліцейські зареєстрували від чоловіків. Ще 54 – від дітей.

У Калуші зареєстрували близько 40 звернень про домашнє насильство. З них безкоштовну правову допомогу отримало близько десяти людей.

“Якщо порівнювати, то у 2019-му році звернень було на половину менше. А у 2018-му році таких звернень, можна сказати, взагалі не було. Коли ми почали працювати над цією програмою і говорити людям про те, що дійсно є захист, допомога і є закон, то люди почали більше довіряти і більше звертатися”, – розповідає в.о. директора калуського місцевого центру з надання правової допомоги Ольга Жиркова

Читайте також: У Франківську мешканці розводять антисанітарію

Категорії
Життя
Новини
Loading...