Чи готові франківці вакцинуватися від коронавірусу. ВІДЕО

Науковці у всьому світі розробляють вакцин від коронавірусу. Поки жодна не отримала дозвіл на використання, втім розробники тішать вдалими випробуваннями. Вакцинуватися зможуть і українці....

Науковці у всьому світі розробляють вакцин від коронавірусу. Поки жодна не отримала дозвіл на використання, втім розробники тішать вдалими випробуваннями.

Вакцинуватися зможуть і українці. А чи готові робити щеплення від цієї недуги франківці, дізнавалося МІСТО.

Щодо щеплення від коронавірусу думки франківців розділилися.

Мандрівниця та викладачки йоги Регіна вакцинуватися не буде. Вважає, усім потрібно зміцнювати імунітет. Для цього потрібно, по-перше, хороший настрій.

“Потрібно працювати там, де тобі подобається. Спілкуватися з людьми, які тобі приємні. Потрібно також проводити час на повітрі, природі. Як тільки ти починаєш робити те, що не подобається, організм відмовляється жити”, – каже Регіна.

Пані Людмила вакцинуватися буде. Каже, це важливо: «Якщо вакцина буде, вакцинуватиметься вся сім’я», – каже жінка.

Ігор та Сергій вважають цього молодим робити не потрібно, у них імунітет, а от старшим та людям у групі ризику, можливо, і варто.

До слова, нещодавно головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби безкоштовно для 20% населення.

Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн.

“Часто отримую запитання про те, чи включено до глобального механізму COVAX кандидата у вакцини від виробника Moderna (США). Так, включено. Попередні результати дослідження цієї вакцини вказали на 95% ефективності попередження розвитку коронавірусної хвороби COVID-19. Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними та безпечними вакцинами у 2021 році, як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України”, – сказав Ляшко.

Читайте також: Франківців закликають пом’янути жертв Голодомору

Категорії
Життя
Новини
Loading...