Відійшов у засвіти прикарпатець Петро Слободян, який грав за київське “Динамо”

Сьогодні, 15 грудня 2020 року, на 68 році життя перестало битись сердце футболіста Петра Слободяна із Коломийщини. Петро Слободян  – уродженець cела Шепарівці, що...

Сьогодні, 15 грудня 2020 року, на 68 році життя перестало битись сердце футболіста Петра Слободяна із Коломийщини.

Петро Слободян  – уродженець cела Шепарівці, що на Коломийщині. Чоловік єдиний вихованець футболу Східної Галичини, якому вдалось здобути Суперкубок УЄФА /UEFA Super Cup. Сталось це у 1975 році у складі київського “Динамо”. Зіграв у першому переможному матчі у Мюнхені, із “Баварією” (1:0), пише “Місто”.

Свою футбольну кар’єру розпочав у коломийських “Карпатах”, що брали участь в чемпіонаті Івано-Франківської області та розіграшу Кубку КФК УРСР.

В наступних роках виступав за тернопільський “Аванград” (2Л), дніпропетровський “Дніпро” (ВЛ) та київське «Динамо» (дворазовий чемпіон СРСР) та московський “Локомотив” (ВЛ).

Один із набагатьох уродженців Станіславщини, який залучався до лав збірної СРСР. У складі збірної СРСР провів два матчі, проти збірних Аргентини та Бразилії в 1976 (у Буєнос-Айресі, із майбутніми чемпіонами світу-1978р. – 0:0 та “Маркані” із бразильцями – 0:2 (на світлині). У складі молодіжної збірної СРСР ставав переможцем чемпіонату Європи (1976).

По завершенню кар’єри футболіста успішно працював у київській “Оболоні”.

Читайте також: В Івано-Франківську відійшов у вічність ексдепутат міської та обласної рад, який займався розбудовою міста

Категорії
Життя
Новини
Loading...