Яким буде локдаун в Івано-Франківську з 19 грудня

З 19-го грудня по всій території України діятимуть нові карантинні обмеження. Їх оприлюднив Кабінет Міністрів. Кореспонденти Суспільного Карпати дізнавалися, яким буде локдаун в Івано-Франківську. Згідно з...

З 19-го грудня по всій території України діятимуть нові карантинні обмеження. Їх оприлюднив Кабінет Міністрів. Кореспонденти Суспільного Карпати дізнавалися, яким буде локдаун в Івано-Франківську.

Згідно з новими карантинними обмеженнями, в Україні заборонено проводити в закладах громадського харчування розважальні святкові заходи, бенкети, майстер-класи та інші публічні події. Керівник одного з франківських ресторанів Олександр Долішній розповідає, що підтримує карантинні обмеження, але впевнений, що святкування можна проводити і за таких обставин.

“Була одна надія на те, що до нового року ми зможемо хоч якісь кошти акумулювати. Жодне підприємство не може просто існувати – закрити на колодку заклад і все. Так чи інакше, потрібно сплачувати комунальні послуги, податки, а звідкись ці кошти треба брати. До того ж, є постачальники, з якими треба розраховуватися. І не маючи інформації заздалегідь, ми готувалися і набирали продуктів наперед. Тепер мусимо думати, куди ці продукти подіти”, – сказав Олександр Долішній.

Подружжя Валентин та Діана Швець вважають, що локдаун під час новорічних свят може ще більше зашкодити людям.

“Люди все одно будуть продовжувати хворіти, будуть зустрічатися, і мені здається, що локдаун не допоможе”, – каже Валентин Швець.

“Не зустрінуться в кафе, то зустрінуться вдома. І жодної дистанції вдома, як і в кафе, вони дотримувати не будуть. Тому, я вважаю, що нема сенсу уводити локдаун. Потрібно навпаки робити і дати можливість заробити нашим підприємцям, адже бізнес страждає. Люди зберуться і в іншому місці, знімуть будинки приватні і святкуватимуть так”, – розказала Діана Швець.

Заступник начальника обласної поліції Остап Білейчук каже, що постанова передбачає ще деякі особливості в роботі ресторанів.

“11-го грудня Кабінет Міністрів України ухвалив нову постанову щодо карантинних обмежень № 1236. Ці обмеження передбачають, що 19-го грудня з 00:00 діятимуть нові обмеження. Уряд дозволив працювати ресторанам і кафе до 23-ї години, однак розрахунок повинен пройти до 22:00”, – зазначив Остап Білейчук.

Читайте також: Правоохоронці наголошують на важливості дотримання карантинних вимог під час зимових свят

Категорії
Життя
Новини
Loading...