Єгерська служба Гринявського лісгоспу дбає про зимівлю звірів. ФОТО

Піклування про диких звірів напряму впливає на примноження популяції лісових мешканців, тому в ДП “Гринявський лісгосп” розпочали підгодівлю диких тварин. Для цього було заготовлено:...

Піклування про диких звірів напряму впливає на примноження популяції лісових мешканців, тому в ДП “Гринявський лісгосп” розпочали підгодівлю диких тварин.

Для цього було заготовлено:

– кормових віників – 5000 шт.;

– сіна – 10 т.

Також було здійснено ряд біотехнічних заходів. Так зокрема:

  • викладено солі – 700 кг.;
  • влаштовано солонців – 50 шт.;
  • влаштовано годівниць – 5 шт.;
  • відремонтовано годівниць – 5 шт.

Така допомога дозволить звірині успішно перезимувати, адже це найважча пора року для диких тварин. Різко погіршуються умови добування їжі, у морозні зими це призводить до підвищення смертності або надмірного виснаження диких тварин.

Улітку та восени лісівники активно готують кормову базу для підгодівлі диких тварин. Це в основному сіно, гіллячковий корм (висушені пучки листяних порід, а також малини і кропиви), зерно пшениці, ячменю, кукурудзи.

Також важливою справою є підготовка відповідно обладнаних спеціальних місць, де дичина харчуватиметься , тому головний мисливствознавець спільно з єгерською службою на території мисливських угідь підприємства здійснюють обстеження відбитків слідів диких тварин, оглядають справність годівниць, солонців і підгодівельних майданчиків, доповнюють їх кормами.

“Такі заходи дають змогу визначити місця проживання тварин, їх територіальне розміщення, чисельність в угіддях та використовують для розробки подальших дій для охорони та підгодівлі лісової фауни”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Заклади освіти Прикарпаття отримають дезінфікуючі засоби та захисні маски на загальну суму 23 мільйони гривень

Категорії
Життя
Новини
Loading...