Гід святковим Франківськом або, де шукати гарний настрій

Карантин і відсутність снігу не причина забути про святкову атмосферу. В Івано-Франківську ще у грудні облаштувати багато святкових локацій з прикрасами, атракціонами і фотозонами. ...

Карантин і відсутність снігу не причина забути про святкову атмосферу. В Івано-Франківську ще у грудні облаштувати багато святкових локацій з прикрасами, атракціонами і фотозонами. 

МІСТО підготувало гід місцями, де прогулятися з друзями або родиною, зробити селфі біля ялинки, випити какао чи глінтвейн, покататися на ковзанах або скотитися з гірки.

Головна ялинка Івано-Франківська

Звісно, що екскурсію святковим Франківськом варто починати із Вічевого майдану. Тут розташована головна новорічна ялинка міста.

Зелена красуня 18 метрів заввишки. Діаметр – 8 метрів. Вона обладнана 3D-ілюмінацією з програмним контролером з різними світловими функціями. Тож не поспішайте іти геть, поки не побачити усі ілюмінації.

Поруч ялинки – сани, які виготовили студенти. Усіх охочі можуть залізти на них і сфотографуватися.

Також біля ялинки можна зробити фото з Дідом Морозом і Снігуронькою. На Вічевому майдані ви зустрінете й аніматорів у костюмах тварин з різних мультиків. Впевнені, що селфі з ними захочуть не лише дітки.

Стометрівка, вогні міста і новорічні фотозони

Помилувавшись головною окрасою міста, гайда на стометрівку! Арки, які кілька тижнів монтували, – також у різдвяних вогниках. Додаткових коштів на ілюмінацію місто не витратило, адже використали ілюмінацію, яку купили ще два роки тому.

Також новорічне освітлення  ввімкнули у скверах імені Адама Міцкевича і Руської Трійці, “зоряне небо” – на Вітовського. Уся ілюмінація тішитиме франківці і гостей міста до завершення новорічно-різдвяних свят.

У середмісті Івано-Франківська  встановили декілька новорічних фотозон. Ці локації зробили діти, вихованці професійних ліцеїв, технікумів.

Ковзанка і штучна гірка

А тепер час розваг! Біля Ратуші працюють ковзанка і штучна гірка.

Покататися на ковзанах можна щодня від 10:00 до 22:00 години. Щоправда, ціна за годину з понеділка по четвер для дорослого 100 гривень, а у п’ятницю та вихідні – 140 гривень.

Для дітей до 12 років вартість становить  з понеділка по четвер 80 гривень, а у п’ятницю та вихідні – 100 гривень. Діти учасників АТО можуть кататися зі знижкою 50 %. Для цього потрібно показати посвідчення УБД батька та документ, що засвідчує спорідненість.Ковзани видають на місці.

Поруч із ковзанкою розташована гірка.  Вона працює у будні дні з 12:00 до 22:00, у вихідні – з 10:00 до 22:00. Ціна за один спуск – 50 гривень.  Три спуски – 90 грн, п’ять – 130 грн.  Пільгові категорії дітей можуть кататися безкоштовно.

До слова, поруч із атракціями продають гарячі напої і новорічні сувеніри. Вдень біля Ратуші вмикають новорічні пісні, тож святкова атмосфера вам забезпечена.

Рекомендуємо піднятися на оглядовий майданчик на Ратуші. Звідти відкривається вид на казковий Франківськ. Графік роботи оглядового майданчика: вівторок – неділя з 10.00 до 20.00 (останній підйом – 19.30). У понеділок вихідний. Вартість – 20 гривень.

Палац Потоцьких

Неодмінно відвідайте цю локацію! Тут панує атмосфера добра і тепла. Різдвяний настрій після прогулянки не покидатиме вас дуже довго.

У Палаці Потоцьких встановили незвичайну ялинку – дерев’яну. Іграшки на ялинці – хендмейд. Створили їх воїни АТО у центрі “Бандерівський схрон”. Втретє поспіль у Палаці Потоцьких виставили і шопку із орігамі фігур вертепу.

Тут же розгорнули виставку льодовикового періоду «Ice Park». Можна побачити та навіть почути тварин, які вимерли 7-10000 років тому. Їх вигляд дуже наближений до реальності, а деякі з них навіть рухаються! Вартість квитка для дорослих – 150 гривень. Для дітей – 50 грн. Діти до 3-х років безкоштовно.

Крім того, у Палаці Потоцьких частують гарячими напоями і смаколиками. Не забудьте придбати і новорічний сувенір!

Святкові події

Міська влада Івано-Франківська підготувала багацько різдвяних заходів. Тож обирайте подію і приєднуйтеся до святкувань.

З 5 по 9 січня о 12:00 на Площі Ринок відбуватимуться зимові спортивні розваги на льодовій ковзанці.

7 січня о 16:00 на Вічевому майдані виступатиме Муніципальна капела бандуристів, а о 18:00 – гурт «Пенсія».

Також гурт «Пенсія» виступить на Площі Ринок 7 січня о 19:00.

6-19 січня на Вічевому майдані буде встановлена Різдвяна шопка.

7-10 січня містян та гостей міста очікує виставка Різдвяних зірок біля головної ялинки.

А 8-10 січня при монастирі Царя Христа отців Василіан Української Греко-Католицької Церкви м.Івано-Франківська відбудеться ХІІ Міжнародний Різдвяний онлайн-фестиваль «Коляда на Майзлях». Дійство транслюватиметься на екрани біля храму, а також у мережі інтернет.

Також з 8 до 10 січня о 10:00 у Коледжі фізичного виховання відбудеться Всеукраїнський турнір з баскетболу «Різдвяний Івано-Франківськ».

28 січня у Мікрорайоні «Набережна» об 11:30 відбудеться Різдвяна коляда на Набережній.

Цього ж дня о 15:00 на Вічевому майдані – концерт дитячих колядок «Іде звізда чудна».

А о 16:00 тут же – святкове дійство «Розколяда»

Конкурс на кращу вітрину

Для підприємців та жителів Івано-Франківська чиновники підготували новорічний сюрприз.  За кращу вітрину підприємці отримають  грошову винагороду, а містяни, гуляючи містом, зможуть насолодитися святковими декораціями.

З 24 грудня 2020 до 21 січня 2021 року триватиме конкурс на кращу вітрину до новорічно-різдвяних свят.

Так виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та міський голова Руслан Марцінків вирішили згуртувати підприємців над позитивною метою: зробити місто справді святковим та радісним для людей.

Для участі у конкурсі потрібно звернутися до Управління архітектури у робочі дні з 24 грудня 2020 року по 20 січня 2021 року з 10 год до 19 год за номером: 068 944 9549 і подати заявку. Участь в конкурсі безкоштовна, а дзвінок – за стандартним тарифом Вашого оператора. Після цього організатори прийдуть, розпитають, та сфотографують вітрину.

Після завершення прийому заявок, конкурсні матеріали будуть сформовані та передані у конкурсну комісію, котра й визначить кращих, керуючись такими критеріями:

– загальний вигляд вітрини в комплексі з фасадом будинку;

– застосування ілюмінацій та механічних конструкцій;

– інноваційність композиційного вирішення.

Головний приз конкурсу за І місце – грошова винагорода в сумі 10 000 грн. ІІ місце – 7 000 грн. ІІІ місце – 5 000 грн.

Читайте також: Зі Святим Вечором 2021 – найкращі привітання та листівки з передоднем Різдва

Категорії
Життя
Новини
Loading...