Через пандемію Івано-Франківськ втратив 221 мільйон гривень

Сьогодні, 26 січня, на засіданні виконавчого комітету заступниця міського голови Вікторія Сусаніна розповіла про виконання міського бюджету за 2020 рік. Вікторія Сусаніна зазначила, що Івано-Франківськ...

Сьогодні, 26 січня, на засіданні виконавчого комітету заступниця міського голови Вікторія Сусаніна розповіла про виконання міського бюджету за 2020 рік.

Вікторія Сусаніна зазначила, що Івано-Франківськ втратив через пандемію та карантин 221 мільйон гривень.

У місті під час карантину чимало підприємців не працювали, а дехто зачинився. Отже, постраждали надходження податку на доходи фізичних осіб.

“Не приховуватиму, що минулий фінансовий рік був важким, тож єдині сподівання на кращий 2021. Щоб локдауни і карантини не завадили наповненню казни громади”, – зазначила Сусаніна.

З її слів, найбільше недовиконання від сплати ПДФО. Процент росту порівняно з 19 роком – 9,5 %. “При тому, що мінімальна плата зросла на 20%. Але втрати становлять майже 140 млн, що і вплинуло на малий приріст. Також 10 млн втратили в частині плати за землю, по єдиному податку – 53 млн карантинних втрат, по платі за оренду майна – 1 млн. По акцизному податку з роздрібної торгівлі також втрата – 8 млн. По адмінпослугах – 7 млн втрат, бо не працювали ЦНАПи і, відповідно, не надавалися послуги. Ці всі втрати бюджету – це втрати зумовлені карантином, наданням пільг та відтермінуванням сплат”, – зазначила Сусаніна.

До слова, загальна сума надходжень до бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади за 2020 рік склала 2 526 636,2 тисяч гривень при затвердженій сумі на рік із врахуванням змін – 2 968 010,5 тисяч гривень.

До загального та спеціального фондів із державного, обласного та інших бюджетів у вигляді субвенцій надійшло 592 843,9 тис. грн., що становить 99,5 відсотка по загальному фонду та 92,9 відсотка по спеціальному фонду.

Із резервного фонду бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади за 2020 рік кошти використано в сумі 8 045, 218 тис. грн.

“Недовиконання міського бюджету у минулому році – 440 млн гривень. Це вперше за історію міського бюджету така велика цифра», – зізнається перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна.
За її словами найбільша частина доходів – це сплата ПДФО.

«У 2021 році число реверсної дотації, яку ми маємо повернути у держбюджет – майже 65 млн гривень. А це простими словами – половина нової школи в Опришівцях, або ж добудова 2 дитячих садочків: на Хоткевича та у Крихівцях”, – пояснює Сусаніна.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...