У Франківську нагородили кращих спортсменів

Свої відзнаки та грошові винагороди отримали найкращі спортсмени та тренери за підсумками 2020 року. Незважаючи на непростий рік, все ж вдалося досягти немалих досягнень...

Свої відзнаки та грошові винагороди отримали найкращі спортсмени та тренери за підсумками 2020 року. Незважаючи на непростий рік, все ж вдалося досягти немалих досягнень у галузі спорту на міжнародному рівні.

Директор Департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко подякував присутнім за результативний 2020 рік та побажав не менших досягнень у 21-му.

Дякуємо тренерам, спортсменам за сезон 20-го року. Вам вдалося прославити наше місто на міжнародному рівні. Зважаючи на те, що Літні Олімпійські ігри перенесли на цей рік, найперше бажаю учасникам Олімпійських ігор завоювати найвищі нагороди. Паралімпійцям – успіху у цьому сезоні. Завдяки усім вам про нашу країну дізнаються у світі!.

Міський голова Руслан Марцінків зізнався, що вже скучив за повноцінним спортивним масовим життям:

Минулий рік надзвичайно складний для спорту. Багато змагань перенесено, а ще більше – без глядачів. Це справжнє випробування, адже для тих, хто виборює нагороди, вкрай важливо відчувати живу підтримку глядачів. Приємно, що все ж ми зараз маємо такий великий список тих, хто все ж досягнув неабияких висот всупереч усьому, – наголосив Марцінків. Він зауважив, що місто всіляко сприяє розвитку спорту й однією із кращих кроків у заохоченні він вважає щомісячні стипендії.

Про важливість міських відзначень наголошує Олександр Корсак – особистий тренер Костянтина Пахомова. Він запевняє, що це значне заохочення як для тренерів, так і для їх підопічних. А також – популяризація спорту загалом.

Заслужений тренер України з легкої атлетики, особистий тренер срібного призера чемпіонату світу з легкої атлетики у приміщенні серед спортсменів з вадами фізичного та розумового розвитку Біленка Василя та чемпіона України з легкої атлетики серед людей з інвалідністю Біленка Михайла Володимир Антонець, наголошує, що у параолімпійстві не відчули особливого впливу карантинних обмежень. І минулого року вдалося вибороти 2 ліцензії на Паралімпійські ігри.

Їх вибороли наші спортсмени Павло Волуйкевич і Юлія Шуляр. Це свідчить про надвисокі досягнення та результати їхньої роботи. Можу сказати, що на світовому рівні у них дуже хороші результати. Надіємося, що цей список поповниться. Адже ми продовжуємо готуватися і багато є хороших результатів у наших спортсменів. Завдяки місцевій владі ми не відчували проблем із доступом до спортивних об’єктів, тож сильного удару пандемія в якості тренувань не нанесла, – розповів Володимир Антонець.

Наостанок міський голова побажав вдалого спортивного сезону:

Бажаю, щоб цей рік став легшим. Щоб до нас повернулися масштабні змагання. Щоб кожне досягнення наших спортсменів відбувалося під палкі погляди глядачів. Щоб нарешті на трибуни повернулися живі емоції: радощі, сльози і отой шалений запал підтримки вболівальників!

Читайте також: У Франківську нетверезий молодик влаштував бійку з працівниками вокзалу

Категорії
Спорт
Новини
Loading...