У Рожнятові судили чоловіка, який в Калуші на смерть збив пенсіонерку та втік

Нещодавно в Рожнятові відбувся суд над чоловіком, який спричинив смертельну аварію. 3 листопада 2018 року приблизно о 17:10 хвилин, в темну пору доби, обвинувачений...

Нещодавно в Рожнятові відбувся суд над чоловіком, який спричинив смертельну аварію.

3 листопада 2018 року приблизно о 17:10 хвилин, в темну пору доби, обвинувачений керуючи автомобілем марки «Peugeot 807» на польських номерах, рухався у місті Калуш по вулиці Євшана в напрямку перехрестя з площею Майдан Шептицького по дорозі, яка має по дві смуги для руху у кожному напрямку.

У цей час проїзну частину дороги, справа направо, відносно напрямку руху автомобіля під керуванням обвинуваченого, почала переходити пішохід похилого віку 1941 року народження, створючи водію небезпеку для руху. При наближенні до лінії руху пішохода, водій рухаючись по лівій смузі руху, проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкості руху, маючи об`єктивну можливість завчасно виявити небезпеку для руху, вчинив наїзд на пішохода та не припиняючи руху автомобіля залишив місце пригоди.

У результаті порушення обвинуваченим Правил дорожнього руху України сталася дорожньо – транспортна пригода, унаслідок якої пішохід отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої травми органів грудної клітки з розривом грудного відділу аорти, яка ускладнилась масивною внутрішньою кровотечею, від яких на місці події наступила її смерть.

У суді чоловік пояснив, що перед пішохідним переходом пригальмував, проїхав його та на місці події почув глухий звук, схожий на удар каменем в нижню частину лобового скла. Він подумав, що у скло попав якийсь сторонній предмет, тому не зупинявся. Доїхав до заправки та виявивши, що розбита фара зрозумів, що щось трапилося, але що збив людину не здогадувався, тому що пішохода на дорозі не бачив. Він був тверезим, алкоголь того дня не вживав. Вдома, побачивши пошкодження на машині, вирішив усе з`ясувати та наступного дня звернувся у поліцію, де дізнався, що збив людину. Він добровільно видав працівникам поліції для огляду автомобіль та активно сприяв розслідуванню. Вину визнав повністю та просив врахувати, що була погана видимість і він не побачив потерпілу на дорозі, оскільки був частково засліплений фарами зустрічного авто. Заподіяну потерпілому матеріальну та моральну шкоду в ході розгляду справи відшкодував повністю.

В результаті суд визнав чолвоіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначив йому покарання – чотири роки позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами.

Відповідно до ст. 75 КК України його звільниливід призначеного судом покарання з випробуванням, з іспитовим строком на два роки. На підставі статті 76 КК України на нього поклали такі обов`язки: періодично, один раз на квартал, з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну свого місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Читайте також: Вийшов у світ літературно-мистецький альманах творчих людей Франківщини. ВІДЕО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...