Двоє франківських письменників серед переможців рейтингу “Книжка року – 2020”

ХХІІ Всеукраїнський рейтинг “Книжка року-2020” оголосив переможців в семи номінаціях, премії “Нонфікшн” та головної відзнаки “Видавничий імідж року”. Про це йдеться в офіційному пресрелізі...

ХХІІ Всеукраїнський рейтинг “Книжка року-2020” оголосив переможців в семи номінаціях, премії “Нонфікшн” та головної відзнаки “Видавничий імідж року”. Про це йдеться в офіційному пресрелізі конкурсу.

До списку переможців в усіх номінаціях увійшло 32 книжки, що презентують всі сегменти книжкового ринку України, інформує “Читомо”.

Серед них і двоє авторів з Івано-Франківська – Софія Андрухович (роман “Амадока”) та Володимир Єшкілєв (“Каїн”).

Щоб сформувати короткі списки, експерти оцінили 893 книжки. Повні списки кожної з номінацій формуються на підставі трьох інформаційних джерел: асортименту книгарень, видавничих сайтів та пропозицій видавців. Далі експерти оцінюють книжки за якістю видання, перекладу, актуальності, тощо. У кожній з номінацій від 10 до 25 експертів.

Цьогоріч рейтинг відмовився від визначення Гран-прі та від урочистої церемонії нагородження через пандемію Covid-19.

Нагадаємо, Всеукраїнський рейтинг “Книжка року” з 1999 року щорічно визначає найкращі українські книжки поточного року, видані вітчизняними видавцями самостійно або у співпраці з іноземними партнерами.

Читайте також: Футболісти “Прикарпаття” вибороли перемогу у четвертому зимовому спарингу

Категорії
Культура
Новини
Loading...