Народний синоптик дав прогноз на весну

За розрахунками народного синоптика, дебют весни буде морозним. Про це пишу “Апостроф”. “Перші сім днів березня очікуються мінусові температури: 1 і 2 березня буде...

За розрахунками народного синоптика, дебют весни буде морозним.

Про це пишу “Апостроф”.

“Перші сім днів березня очікуються мінусові температури: 1 і 2 березня буде близько нуля градусів, а з 3 по 7 березня – до 5-7 градусів морозу”, – зазначає Леонід Горбань.

Втім, за словами народного синоптика, точно передбачити погодну картину на весь перший місяць весни – завдання не з легких. Він пояснив це тим, що тут грає несподіваний фактор – тонни снігу.

Різкого потепління в квітні, на думку народного синоптика, також не варто чекати.

“На початку квітня прораховується нічний “мінус” (1-3 градуси). Середина квітня буде більш прохолодна, а останній тиждень квітня буде також вітряний, прохолодний і з дощами. Інші синоптики говорили, що буде дуже рання весна, але її і близько не буде”, – зазначає Леонід Горбань.

Народний синоптик зазначає, що традиційної травневої спеки в цьому році не буде.

“Великдень випадає на 2 травня. Сонце посилає на землю 94 хвилі. Не буває 93 або 95. Це свої закони. Відповідно розрахунок хвиль йде від Пасхи, якого б числа вона не була. Після Великодня йде 5-а хвиля, 17-а хвиля, 33-тя хвиля – це хвилі похолодання. Значить травень буде прохолодним і такої спеки, яка зазвичай буває в травні, вже не буде”, – підкреслив народний синоптик.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про сильний вітер

Категорії
Життя
Новини
Loading...