Калушанин виконав олімпійський норматив зі спортивної ходьби на 50 км

В Анталії відбувся відкритий чемпіонат Туреччини зі спортивної ходьби, в якому брали участь й представники національної збірної України, котрі тут перебувають на навчально-тренувальних зборах....

В Анталії відбувся відкритий чемпіонат Туреччини зі спортивної ходьби, в якому брали участь й представники національної збірної України, котрі тут перебувають на навчально-тренувальних зборах.

Ці змагання входили до офіційного переліку тих, де можливо виконати олімпійський норматив. Тому, звісно, постаралися це зробити й українські спортсмени.

З цим завданням у спортивній ходьбі на 50 км успішно впорався чемпіон Європи 2018 року, уродженець села Верхня й вихованець ДЮСШ управління освіти Калуської міської ради Мар’ян Закальницький, інформує “Нафтохімік Калуш”.

26-річний наш земляк, який закінчив Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет Імені Григорія Сковороди й займається в тренерів Олександра та Ірини Шевченків, став переможцем відкритого чемпіонату Туреччини зі спортивної ходьби на 50 км, подолавши цю дистанцію за 3 години 46 хвилин 28 секунд. При цьому норматив на Олімпійські ігри в Токіо складає 3 години 50 хвилин.

Трохи не вистачило до виконання олімпійського нормативу в спортивній ходьбі на 50 км його колезі по національній збірній України іванофранківцю Валерію Літанюку. Він здобув бронзову медаль відкритого чемпіонату Туреччини, фінішувавши з результатом 3 год. 56 хв. 18 сек.

Вихованка калуського тренера з легкої атлетики Миколи Шевчука — майстер спорту України міжнародного класу Ганна Шевчук (Суслик), яка теж претендує на участь в Олімпійських іграх зі спортивної ходьби на 20 км та в Анталії в складі українських збірників перебуває на навчально-тренувальних зборах, у відкритому чемпіонаті Туреччини участі не брала. Тут ця калуська скороходка готується до свого першого основного старту в олімпійському сезоні, яким для неї буде зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Він проводитиметься 20 березня в Луцьку.

А ось юна вихованка Миколи Шевчука Юлія Луцька (на фото — друга ліва), яка зараз тренується в іншого тренера — викладача Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України Христини Юдкіної, в Анталії виступала на відкритому чемпіонаті Туреччини зі спортивної ходьби на 5 км й посіла четверте місце. При цьому учениця Боднарівського ліцею встановила особистий рекорд на цій дистанції.

За словами її нової наставниці, яка ще сама має надію вибороти олімпійську ліцензію зі спортивної ходьби на 20 км та поїхати на Ігри в Токіо, Юлія братиме участь і в чемпіонат України зі спортивної ходьби в Луцьку. На ньому змагатиметься з юніорками.

Читайте також: Господарська будівля, житловий будинок і літня кухня: наслідки пожеж на Франківщині

Категорії
Життя
Новини
Loading...