В Івано-Франківську розпочали будівництво нової тролейбусної лінії. ФОТО

В Івано-Франківську закладають нову тролейбусну лінію. Будівництво електроопор розпочали із вулиці Мазепи. Загальна протяжність лінії складе 3,5 кілометра в один бік. І за хороших...

В Івано-Франківську закладають нову тролейбусну лінію. Будівництво електроопор розпочали із вулиці Мазепи.

Загальна протяжність лінії складе 3,5 кілометра в один бік. І за хороших обставин вже через 1,5 роки тролейбуси поїдуть на БАМ: по вулиці І.Мазепи, Р.Гурика, через з’єднані Північний та Південний бульвари та з виїздом на вулицю Галицьку, йдеться на офіційному сайті міського голови.

“Востаннє тролейбусну лінію прокладали у 1995 році. Для міста це – великий проект”, – говорить Віталій Голутяк, директор КП “Електроавтотранс”

Також зазначає, що лінію почали будувати до Автостанції №3. Проектом передбачено і будівництво тролейбусної підстанції на вул. Романа Гурика, біля 23 школи. І до жовтня планують завершити встановлення 275 опор контактної мережі.

Виконроб Юрій Сажень говорить, що, згідно з договором, завершити лінію мають за півтора року. Однак переконує, що це завдання у фірми в пріоритеті, тож хочуть здати роботу якомога швидше.

“Хотілося б, щоб тролейбусна лінія і підстанція були побудовані за рік! Адже наша мета – з’єднати мікрорайони БАМ і Пасічну. Тому це досить грандіозний проект, який фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку у співфінансуванні з міським бюджетом. Цей проект – великий плюс до розвитку комунального транспорту, адже дозволить запустити нові тролейбуси. Це справді грандіозний проект, дай Боже нам його завершити!” – коментує міський голова Руслан Марцінків.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про погіршення погодних умов

Категорії
Місто
Новини
Loading...