Ляшко заявив, що українці не зможуть обирати вакцину проти COVID-19

Українці не зможуть обирати, якою вакциною проти коронавірусу імунізуватись. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, чекати на конкретний препарат не потрібно. Як зазначив...

Українці не зможуть обирати, якою вакциною проти коронавірусу імунізуватись. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, чекати на конкретний препарат не потрібно.

Як зазначив Ляшко, це – загальносвітова практика. Саме управлінці та експерти вирішують, яку вакцину і як саме використати найбільш ефективно, пише Канал новин 24.

“Якщо ми говоримо про Pfizer, – він має температуру зберігання -70 градусів за Цельсієм; і після того, як препарат виходить за межі цієї температури, він має бути використаний упродовж 5 днів”, – додав Ляшко.

Як зауважив головний санлікар, найбільш раціональне використання – це робота мобільних бригад або спеціальних вакцинальних центрів. Вони можуть щепити організовані колективи.

Основне постачання в Україну – це будуть вакцини з більш оптимальними температурами зберігання – від +2 до +8 градусів за Цельсієм:AstraZeneca, Novavax, Sinovac.

“Тому ми обираємо платформу у вигляді пунктів щеплення, робимо все під таку температуру зберігання, є навчені медичні працівники. Вони саме з такою температурою зберігання вакцин для рутинних щеплень працюють упродовж всього життя, вакцинуючи дітей відповідно до національного календаря щеплень”, – розповів головний санлікар.

Читайте також: На Прикарпатті виявили 461 новий випадок зараження COVID

Категорії
Влада
Новини
Loading...