В центрі паломника «Симеон Лукач» відбулися нічні молитовні чування. ФОТО

У ніч з 29 на 30 березня в Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, відбулися традиційні нічні чування. На запрошення...

У ніч з 29 на 30 березня в Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, відбулися традиційні нічні чування. На запрошення отця-пароха о. Ярослава Середюка, цього разу чування провадив о. Юстиніан Городечний Чину Братів Менших з Тернополя.

Про це інформують у пресслужбі Центру паломника.

Нічні моління розпочалися з Вечірньої, яку очолив ректор Духовної семінарії о. Олексій Данилюк. Після молитви о. Юстиніан Городечний виголосив першу реколекційну науку. В ній проповідник роздумував над особою Святого Духа та Його впливі на нас. Тема проповіді звучала так: «Дари Святого Духа для побудови Церкви».

За вже сталою традицією кожен молитовний блок програми чувань переривався на духовні науки та розмови зі священниками. Після першої науки розпочався молебень до блаженного Симеона Лукача, а опісля вірні просили в Господа дару здоров’я під час відповідних молитов та отримали благословення мощами блаженного. Молитву провадив сам о. Юстиніан, вона звучала дуже пронизливо, адже він, під натхненням Духа Святого, молився їх не читаючи.

Після чого розпочалася молитва на Хресній Дорозі. Вірні, спільно зі священниками, пройшлися шляхом на гору, зупиняючись на стаціях, щоби роздумувати над страстями нашого Господа. В часі Великого Посту ця молитва, беззаперечно, звучить по особливому, адже кожен має нагоду застановитися над власним життям, над своїми клопотами та просити в милосердного Господа всіх необхідних ласк.

Кульмінаційним моментом нічних молінь стала Божественна Літургія. Її очолив о. Юстиніан Городечний, спільно з присутніми священниками. Загалом участь у молитовних чуваннях взяли аж 16 священнослужителів з різних куточків Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Читайте також: Учень Голинського ліцею переміг в обласному етапі захисту наукових робіт МАН

Категорії
Життя
Новини
Loading...