У Богородчанах продовжують згортати мобільний госпіталь

Другий день поспіль у селищі Богородчани, що на Прикарпатті, згортають мобільний госпіталь Державної служби з надзвичайних ситуацій. На вході до госпіталю патрулюють нацгвардійці. На...

Другий день поспіль у селищі Богородчани, що на Прикарпатті, згортають мобільний госпіталь Державної служби з надзвичайних ситуацій. На вході до госпіталю патрулюють нацгвардійці. На територію шпиталю не впускають, пише Суспільне Карпати.

Наразі тут почали складати обладнання у коробки і відносити їх до вантажівок. Самі намети поки стоять.

У Богородчанах продовжують згортати мобільний госпіталь

Мобільний госпіталь у селищі Богородчани розгорнули на 120 ліжкомісць. З десятого березня тут пролікували 18 хворих на коронавірусну інфекцію чи з підозрою на неї.

“У госпіталь ми клали хворих, які були не дуже важкі, які, в принципі, потребували лікування і потребували концентраторів. Госпіталь був забезпечений тими концентраторами в повному обсязі. Якщо стан хворих погіршувався, після оглядів хворі були переведені у стаціонар, де була надана кваліфікована допомога. При потребі — в реанімаційне відділення”, — розповідає медична директорка Богородчанської районної лікарні Оксана Зінич.

Лікували хворих у мобільному шпиталі з різних районів Прикарпаття, каже генеральний директор Богородчанської районної лікарні Іван Коляджин: “Були з Калуського району, з Коломийського, з Тлумацького району, Тисменицького району і нашого. Хворі, які були проліковані у госпіталі, частину було переведено в центральну районну лікарню. Тиждень тому хворі всі були виписані, і на даний момент госпіталь згортається”.

У Богородчанах продовжують згортати мобільний госпіталь

Медична директорка Богородчанської районної лікарні Оксана Зінич каже, що зараз хворих до закладу поступає менше. Протягом дня госпіталізовують від 3 до 8 хворих. Розрахована лікарня на 250 ліжко-місць.

“Зараз у Богородчанській лікарні перебуває на лікуванні 95 хворих. Стан хворих різний. Є середньої важкості, є важкі. Троє хворих перебувають у реанімаційному відділенні. Відповідно, вони в важкому стані”, — зазначила Оксана Зінич.

Начальниця мобільного госпіталю від управління з надзвичайних ситуацій від коментарів відмовилася.

Читайте також: Пожежі сухої трави: у Франківській громаді за тиждень оштрафували п’ятьох паліїв

Категорії
Життя
Новини
Loading...