Прикарпатець Олег Кіращук провів онлайн майстер-клас із писанкарства для жителів Скадовська

Учасник АТО, коломиянин Олег Кіращук провів онлайн майстер-клас із писанкарства для жителів Скадовська Херсонської області. Творчий захід організували представники тамтешніх будинку культури і публічної...

Учасник АТО, коломиянин Олег Кіращук провів онлайн майстер-клас із писанкарства для жителів Скадовська Херсонської області.

Творчий захід організували представники тамтешніх будинку культури і публічної бібліотеки, пише “Суспільне Карпати”.

Повчитися у прикарпатського писанкаря висловили бажання переважно початківці, люди, для яких писанкарство – нова справа. Олег Кіращук поділився: має досвід організації майстер-класів для різних аудиторій і зрозумів, що навчати мистецтву створення писанок у режимі реального часу значно простіше, ніж дистанційно.

Коли проводжу майстер-клас, то бачу своїх учнів, я поруч з ними. Можу приділити увагу кожному, допомогти нанести кілька певних ліній на писанку. А вже на віддалі, в онлайні, це є надзвичайно складно”, — сказав Олег Кіращук.

Спілкуючись із майстром дистанційно, учасники в Скадовську розписували писанки за традиціями Херсонщини. В цьому регіоні найбільш популярна писанка–сорококлинка з квітковим орнаментом. За словами організаторки майстер-класу Алли Чуп’як, робота зі створення сорококлинок вдалася. Про це свідчать перші відгуки учасників заходу.

“Дві години спілкування з майстром пролетіли, як одна мить, — зачитала в ефірі один із відгуків Алла Чуп’як. – І ось вона – перша у житті писанка. Можливо, трохи незграбна, не витвір мистецтва. Але перша і неостання. З нетерпінням очікуємо наступних майстер-класів”.

Почувши відгук, Олег Кіращук сказав, що має наміри проводити майстер-класи у подальшому. Але не складає конкретних планів, бо є резервістом і може будь-якої миті знову вирушити у зону бойових дій на сході держави, де воював раніше.

Читайте також: Прикарпатців запрошують на фотополювання

Категорії
Культура
Новини
Loading...