Калуська художниця презентує персональну виставку ікон в Музеї мистецтв Прикарпаття

Відкриття виставки Юлії Багринівської з Пійла відбудеться 20 квітня в Івано-Франківську — в Музеї мистецтв Прикарпаття. Про це пишуть “Вікна”. Юлія Багринівська запрошує відвідати її...

Відкриття виставки Юлії Багринівської з Пійла відбудеться 20 квітня в Івано-Франківську — в Музеї мистецтв Прикарпаття.

Про це пишуть “Вікна”.

Юлія Багринівська запрошує відвідати її персональну виставку:

“Ще здавна ікону називали “віконою” порівнюючи її з вікном, яке дозволяє нам побачити світ небесний. Світло, яке випромінює ікона є СВІТЛОМ ІСТИНИ.”СВІТЛОМ правдивим був Той, Хто просвічує кожну людину, що приходить на світ. Воно в світі було, і світ через Нього повстав, але світ не пізнав Його. До свого Воно прибуло – та свої відцурались Його. А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його” (Ів.1, 6-13)Христос є тим правдимим Світлом, яке потрібно прийняти – впустити в свій дім та душу.Символічно, що моя виставка знову припала на Великий Піст, а також на дуже неспокійний час для всього світу.Місія кожного іконописця за допомогою пензля розповідати про те, правдиве Світло та велику ЛЮБОВ, яку ми повинні прийняти. Я дуже тішуся, що маю можливість готуватися до празника Воскресіння ось у такий спосіб. Через виставку, через ікону. Всіх щиро запрошую на відкриття моєї персональної виставки ікон “СВІТЛО ІСТИНИ”, яка відбудеться 20 квітня (вівторок) о 15.00″.

Тривалість виконання кожної роботи — індивідуальна. За словами Юлії, маленьку ікону можна створити за 18 днів. На великий образ йде більше місяця. У день на малювання художниця витрачає три-чотири години.

Для написання ікон вона використовує плиту МДФ, акриловий грунт та акрилові фарби. Іноді — липову дошку зі шпугами, на якій малювали давні майстри. Готову ікону майстриня покриває лаком.

Читайте також: На початку тижня Україну прогріє до +15°

Категорії
Культура
Новини
Loading...