Вихованці Сопівського шкільного лісництва долучилися до прибирання та благоустрою свого села. ФОТО

Щорічно в Україні небайдужі громадяни протягом квітня долучаються до поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою населених пунктів. Не стоять осторонь таких заходів і вихованці учнівських...

Щорічно в Україні небайдужі громадяни протягом квітня долучаються до поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою населених пунктів. Не стоять осторонь таких заходів і вихованці учнівських лісництв, що діють при державних лісогосподарських підприємствах Франківщини.

Про це інформує Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Разом з педагогом Любов’ю П’ятковською юні природолюби Сопівського шкільного лісництва у рамках тижня “Бережемо природу разом” прибрали територію поблизу ліцею, очистили від сміття парк села та узбіччя центральної дороги, ліквідували невеликі стихійні сміттєзвалища на березі річки Сопівки.

«Не секрет, що люди щодня виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, і більшість цих відходів розкладаються дуже довго. До прикладу, кинута на землю жувальна гумка зникне лише через 30 років і це за умов з теплим тропічним кліматом. Поролонові губки для миття посуду розкладуться через 200 років, пластику для повного зникнення потрібно понад 500 років. Ґрунтові води, омиваючи пластикові та алюмінієві банки, поліетиленові пакети та інші відходи, вбирають у себе ртуть, цинк, залізо, свинець, барвники, пестициди, миючі засоби та інші хімікати, – розповідає вчитель Сопівського ліцею Любов П’ятковська. –Якщо людство продовжить смітити, то до 2030 року для збереження усього сміття людям знадобиться ще дві додаткові планети».

Багато чого з того, що люди викидають на смітник, може отримати друге життя. Для цього лише необхідно привчити себе до сортування відходів у домашніх умовах, переконані учні Сопівського лісництва.

Читайте також: В Старуні провели Хресну дорогу ненародженої дитини. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...