Працівники Коломийської краєзнавчої бібліотеки власноруч ремонтують заклад. ФОТО. ВІДЕО

Працівники Коломийської краєзнавчої бібліотеки, що на Прикарпатті, ремонтують заклад за власний кошт. З початку року і до 14-го квітня книгозбірня не працювала, і всі...

Працівники Коломийської краєзнавчої бібліотеки, що на Прикарпатті, ремонтують заклад за власний кошт. З початку року і до 14-го квітня книгозбірня не працювала, і всі працівники внаслідок реформи були звільнені. Після того, як на початку квітня Коломийська районна рада передала приміщення у власність міста, бібліотекарі все ж відновили роботу і організували ремонт, пише Суспільне Карпати.

Ремонт у Коломийській краєзнавчій бібліотеці самотужки організували семеро працівниць закладу. Зараз вони шпаклюють, білять стіни та стелю, пересувають меблі. Директорка Наталія Тарновецька розповідає, що приміщення не ремонтували близько 20-ти років.

Працівники Коломийської краєзнавчої бібліотеки власноруч ремонтують приміщення

“У нас такий колектив, що, мені здається, для них немає нічого неможливого. Кожен щось вміє, кожен знає, має досвід. Допомагають наші родини. Приходять сини, чоловіки, потрохи там, де ми не можемо самі справитися. Так що однозначно, навіть десь весело, і воно ще більше згуртовує нас усіх. Ці три місяці ми мріяли про те, як вони відкриються — ці двері, і що ми тут зробимо. І тому на цьому ентузіазмі, мені здається, що поверх за поверхом, думаємо, що до кінця цього тижня закінчимо всі свої ремонти”, — каже директорка краєзнавчої бібліотеки управління культури Коломийської міської ради Наталія Тарновецька.

Працівники Коломийської краєзнавчої бібліотеки власноруч ремонтують приміщення

Бібліотекарка Тетяна Депутат розповідає, що ремонт влаштували і для того, щоб потішити відвідувачів, адже згодом у затишній атмосфері планують проводити презентації книг.

“Через те, що в нас почався ремонт, ми не можемо робити зустрічі, презентації. І тому після Великодня чекаємо усіх і починаємо робити наші зустрічі, презентації. Адже того року у зв’язку з карантином ми не змогли всім зробити нашим письменникам, поетам. Десь приблизно 80 книг, які стоять і чекають на зустрічі”, — каже Тетяна Депутат.

Працівниці планують оновити і фасад бібліотеки. Для цього взяли участь у проєкті, який, у разі перемоги, фінансуватиметься міською радою. Для його втілення необхідно 2 мільйони гривень, каже бібліотекарка Оксана Томич-Геник. Також книгозбірню хочуть зробити привабливою для туристів та проводити там майстер-класи.

Працівники Коломийської краєзнавчої бібліотеки власноруч ремонтують приміщення

“У Коломиї дуже мало місць, де турист може знайти для себе щось цікаве. То чому, наприклад, туриста не залучити до майстер-класу, це дуже цікаво. Відповідно, турист залишається на ніч – це розвиток готельного бізнесу так само. Чому? Треба працювати в цьому напрямку, це дуже цікаво”, — розповідає бібліотекарка.

Голова громади Богдан Станіславський каже, що підтримує ініціативу бібліотекарів та з часом працюватиме над втіленням їхньої ідеї.

Читайте також: Курс на 22 квітня: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
Життя
Новини
Loading...