На Прикарпатті за рік побудували 33 лікарні та 237 сільських амбулаторій

Пандемія коронавірусу вкотре продемонструвала усім наскільки важливою є система охорони здоров’я для порятунку людей. Бо саме від своєчасного надання якісних медичних послуг, належного оснащення...

Пандемія коронавірусу вкотре продемонструвала усім наскільки важливою є система охорони здоров’я для порятунку людей. Бо саме від своєчасного надання якісних медичних послуг, належного оснащення закладів охорони здоров’я залежить життя та здоров’я кожного пацієнта.

Розвинути мережу закладів охорони здоров’я, створити комфортні та доступні умови для надання медичних послуг в державі та Прикарпатті зокрема покликана програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Лише за минулий рік у рамках програми в Україні побудовано 237 сільських амбулаторій, 132 приймальних відділень, 33 лікарні. Окрім того, заклади охорони здоров’я оснастили 170 УЗД-апаратами, 137  апаратами комп’ютерної томографії, 127 рентген-апаратами і 24 ангіографами, повідомляє  пресслужба Івано-Франківської облдержадміністрації.

«У 2021 році жителі семи громад Івано-Франківщини отримали сучасні європейського рівня якості амбулаторії сімейної практики загальної медицини. Їх загальна площа склала 1 546,6 м. кв., – розповіла під час брифінгу для представників засобів масової інформації голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. – Разом з тим, торік в області у рамках програми «Велике будівництво» було реконструйовано та оснащено новітнім високотехнологічним обладнанням 5 приймальних відділень загальною площею 5 204,9 м. кв. у містах Бурштин, Коломия, Івано-Франківськ, Долина і Городенка. Для належного функціонування відділень та надання кваліфікованої медичної допомоги придбано 13 УЗД-апаратів, 7 КТ і 8 рентген-апаратів».

Читайте також: Вже четвертий тир в Івано-Франківському навчальному закладі. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...