У селі Голинь на Івано-Франківщині відремонтували будинки для переселенців

У селі Голинь на Івано-Франківщині для людей, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії, люди відремонтували чотири будинки. Зараз там уже живуть сім’ї...

У селі Голинь на Івано-Франківщині для людей, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії, люди відремонтували чотири будинки. Зараз там уже живуть сім’ї зі східних та північних регіонів України.

Олександра разом із сім’єю переїхали на Прикарпаття із селища Макарів на Київщині місяць тому. Про те, що в Голині є будинок, де вони можуть жити, жінка дізналася під час реєстрації в Калуші, повідомляє Суспільне

“Мені операторка дала номер телефону Любові Федорівни з Голиня й сказала, що я можу зателефонувати. Оскільки в мене — велика родина, мені нададуть житло. Сільська рада виділила нам будинок, в принципі, для житла більш-менш нормальний. Єдине, чим вони допомогли, купили помпу, щоб була вода в хаті”, — розповідає Олександра.

У селі Голинь на Івано-Франківщині відремонтували будинки для переселенців

Цей будинок, зі слів старости Голиня Тараса Кушлика, запропонував для проживання переселенців племінник власника. У домі були пошкоджені дах та стеля, адже там певний час ніхто не жив. Ще одній сім’ї переселенців, яка раніше жила в місцевому ліцеї, допомогли обладнати житло в сусідньому селі Пійло, адже в Голині на той момент не було будинків з водою та ванною кімнатою всередині.

“Мені зателефонувала староста села Пійло і сказала, що в них є хата з ванною кімнатою і викопана свердловина, проте в помешкання вода не заведена. Більше там нічого не було”, — каже Тарас Кушлик.

З підведенням води та облаштуванням ванної кімнати допомогли місцеві підприємці та небайдужі жителі села.

У селі Голинь на Івано-Франківщині відремонтували будинки для переселенців

У цьому будинку в Пійлі оселилася родина Людмили з Мар’їнки Донецької області. Жінка каже, з родичами хотіли, аби в оселі були вода та туалет, адже її донька — на останньому тижні вагітності.

У селі Голинь на Івано-Франківщині відремонтували будинки для переселенців

“Тут не було нічого взагалі. Нам Тарас (староста Голиня — ред.) зі всім допоміг. Провели в хату воду, поставили бойлер, ванну, раковину, унітаз, пральну машинку хоч якусь, але дали. Ми жили в школі, поки тут тривав ремонт”, — розповідає Людмила.

Загалом в Голині зараз живе приблизно 300 переселенців, каже староста села Тарас Кушлик. Хтось з них живе в помешканнях місцевих. Для когось — відремонтували та обладнали окремі будинки.

Категорії
Новини
Новини
Loading...