Для мам і дітей оновили обласний перинатальний центр в Івано-Франківську.ФОТО

Сьогодні, 9 лютого, урочисто відкрили оновлене відділення сумісного перебування матері та дитини в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі. 13 нових палат, маніпуляційний кабінет та необхідні...

Сьогодні, 9 лютого, урочисто відкрили оновлене відділення сумісного перебування матері та дитини в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі.

13 нових палат, маніпуляційний кабінет та необхідні допоміжні приміщення — все це створено для максимального комфорту матері та дитини.

Тут змінено все: планування приміщень, оснащення, технічне забезпечення, організація роботи медичного персоналу. Сучасний дизайн і інтер’єр всіх приміщень максимально наближений до домашніх умов. Санітарні приміщення в усіх палатах мають нову сучасну сантехніку.

За потреби разом з мамою і малюком в палаці може перебувати й тато. Для цього теж створені належні умови. Вперше на Прикарпатті жінки зможуть народжувати в європейських умовах та перебувати у комфорті у післяпологовому періоді, — переконана начальниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, яка взяла участь в урочистому відкритті.

“Впродовж 2022 року ми акумулювали зусилля обласного бюджету, направляли кошти міжнародних донорів найперше на медичні заклади, на отримання високоякісного обладнання. Сьогодні ми можемо сміливо сказати, що Івано-Франківський обласний перинатальний центр є на рівні зі столичним центром. Адже кожна жінка має народжувати в комфортних та безпечних умовах і отримувати емоційне та психологічне задоволення”, — зазначила посадовиця.

Категорії
Життя
Новини
Loading...