Patriot отримав мінімальні пошкодження, евакуювати на ремонт не потрібно – CNN

Ремонт пошкодженої установки Patriot можна здійснити в польових умовах, кажуть джерела видання. Зенітно-ракетна установка Patriot, яка брала участь у відбитті російської ракетної атаки на...

Ремонт пошкодженої установки Patriot можна здійснити в польових умовах, кажуть джерела видання.

Зенітно-ракетна установка Patriot, яка брала участь у відбитті російської ракетної атаки на Київ в ніч на 16 травня, отримала мінімальні пошкодження. Про це три американських чиновника повідомили CNN на умовах конфіденційності. 

“США направили інспекторів для перевірки системи у вівторок після того, як українці сказали, що система, ймовірно, була пошкоджена”, – передає видання слова одного з чиновників.

Джерела заявили, що зенітно-ракетний комплекс все ще знаходиться в робочому стані, а радіолокаційна складова, тобто найскладніша і найцінніша частина комплексу, взагалі не постраждала. Співрозмовники видання запевняють, що знімати потерпілий Patriot з бойового чергування для проведення ремонту не потрібно

Відзначається, що повна батарея Patriot складається з шести основних компонентів – генераторів, радара, станції управління, антени, пускових установок і ракет-перехоплювачів. Компоненти працюють разом, але вони можуть бути рознесені на місцевості в деякому віддаленні один від одного. Який саме компонент постраждав, досі не розкривається.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...