Як дешево подорожувати

Квитки на літак з Кракова й Варшави до Парижа також можна знайти по 25-30 євро в один бік.  Переглядаючи пропозиції туроператорів, більшість закривають сторінки...

Квитки на літак з Кракова й Варшави до Парижа також можна знайти по 25-30 євро в один бік.

 Переглядаючи пропозиції туроператорів, більшість закривають сторінки сайтів з думкою: “поїду потім, … коли розбагатію”.

Але, сучасний самостійний мандрівник купує авіаквиток за 20-70 євро, бронює хостел за 10-20 євро, а їду купує в європейських супермаркетах, де ціни часто дешевше українських. І все це в Західній Європі!

І головне: не потрібно нічого платити посередникам і екскурсоводам, тому вже давно до вираження “самостійна подорож” роблять приставку “бюджетна”.

Отже, про ціни:

Цієї осені можна недорого злітати в Італію. Дорога з Києва до Неаполя обійдеться від 400-500 грн., А повернутися в Україну рейсом Венеція-Львів за 300-400 грн. З Неаполя на італійському поїзді або автобусі доїхати до Риму, потім до Флоренції і завершити подорож у Венеції. Якщо купувати залізничні квитки заздалегідь, то ціни стартують від 9 євро. Залишається тільки оплатити хостели по маршруту та харчування.

Недорогу подорож можна організувати в Іспанію, якщо купити авіаквитки на початку продажів за 1000-1500 грн в обидві сторони.

Квитки на літак з Кракова і Варшави до Парижа також можна знайти по 25-30 євро в одну сторону. Доїхати до польських міст можна зі Львова на автобусі чи з Києва на поїзді.

Популярний також маршрут Будапешт-Відень-Братислава. У столицю Угорщини круглий рік можна знайти недорогі авіаквитки, а з Будапешта до Відня легко дістатися на швидкісному поїзді за 13 євро. Відень і Братиславу розділяє всього 49 км.

Самостійна подорож має три складових: дешевий авіаквиток, недороге житло і віза. Якщо готель або хостел можна знайти на сайтах бронювання, а візу оформити самостійно, звернувшись до посольства або у візовий центр, то квиток на літак потрібно шукати.

Оптимальний варіант – купувати квитки у бюджетних авіакомпаній (low-cost), які пропонують недорогі авіаквитки, але надають мінімальний сервіс. В Україну літають угорські, іспанські, латвійські, турецькі, грузинські і арабські бюджетні авіакомпанії.

Якщо поїздка наземним транспортом займає менше чотирьох-п’яти годин, то переліт недоцільний. В цьому випадку потрібно шукати квиток на автобус чи поїзд. Простіше кажучи, через Польщу можна поїхати до Німеччини, Франції, Чехії, Італії, Бельгію, Голландію, Данію і Англію, влаштувавши своєрідний тур, але ось в Іспанію, Португалію, Швецію і Норвегію має сенс летіти на літаку.

Автобуси вважаються найдешевшим видом пасажирського транспорту в Європі. Поїздка на поїзді може виявитися дешевше, якщо купувати квитки за три-чотири місяці до відправлення. Квиток на автобус, який перетинає кордон між країнами, можна легко придбати по Інтернет або звернутися на автовокзал. А ось покупка квитка на міжнародний потяг on-line часто неможлива. Винятком можуть стати лише приватні залізничні компанії.

З чого почати?

Якщо є непереборне бажання, але немає досвіду, варто почати з чартерів. Все просто: потрібно знайти підходящі авіаквитки, самостійно забронювати готель в Чорногорії, і відправлятися в подорож. В Чорногорію, Туреччину та Ізраїль візи не потрібні. Чартери також літають до Греції, Італії та багато інших країн.

Чартерні авіаперельоти мало чим відрізняються від звичайних рейсів. Це дозволить краще зорієнтуватися в повністю самостійній подорожі, де все вже буде знайомо і зрозуміло. У всій Європі транспортні системи схожі. Скрізь є аеропорти, залізничні вокзали і автовокзали, як і в Україні. Все виявляється настільки просто і зрозуміло, що можна обходитися без гідів і головне, без страху загубитися в незнайомій країні.

Самостійна поїздка не обов’язково повинна бути бюджетною. Закордоном можна орендувати автомобіль, яхту або навіть вертоліт – було б бажання і фінансова можливість. Мандрівник не прив’язаний ні до туроператору, ні до авіакомпанії, ні до автобусу, ні до маршруту. Головна перевага цього способу організації відпочинку – повна свобода, як по грошах, так і за напрямками.

 

Джерело

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...