Пити чи не пити: 5 найпоширеніших міфів про алкоголь

Свята прийнято проводити весело, а щоб веселощів було досить багато хто “підстраховується” алкоголем. Спеціально напередодні Нового року, ми хотіли б спростувати деякі міфи, які...

Свята прийнято проводити весело, а щоб веселощів було досить багато хто “підстраховується” алкоголем.

Спеціально напередодні Нового року, ми хотіли б спростувати деякі міфи, які пов’язані з міцними напоями і якими при нагоді багато хто керується.

Отже, щоб не стати жертвою поширених міфів про алкоголь, ми розсекретимо 5 найбільш популярних, про які ви точно чули.

Міф №1 – потрошки можна

Це брехня. Якщо ви страждаєте від непереносимості алкоголю, то проблеми зі здоров’ям можуть початися навіть від ковтка слабоалкогольного напою. Доведено, що навіть випиваючи ковточок, але систематично, існує точно такий же ризик розвитку алкоголізму, як якщо б ви випивали часто і багато.

Міф №2 – тільки жіночий алкоголізм не лікується

Якщо у людини є бажання і воля, то можна вилікувати алкоголізм незалежно від статі. І схильні до цієї недуги як чоловіки, так і жінки. У тому, що людина схильна до проблем з алкоголем, велику роль відіграє вік, здоров’я, генетика і системні патології.

Міф №3 – алкоголь підвищує імунітет

Дослідники з Медичної школи при Університеті штату Массачусетс дійшли висновків, що алкогольні напої поступово підривають захисні сили організму. Присутність алкоголю в крові пригнічує здатність клітин виробляти інтерферон і провокує рак.

Міф №4 – алкоголь зігріває

Цей ефект дуже перебільшений. Через дію міцних напоїв судини розширюються, після чого йде посилена тепловіддача. Тому людина і відчуває, що їй тепло. Насправді, температура тіла починає падати. Тому, зазвичай, протверезівши, люди починають мерзнути, а найчастіше люди обморожують частини тіла в стані сп’яніння.

Міф №5 – алкоголь знімає стрес

У дуже багатьох народів один з найпопулярніших способів зняти стрес – звернутися до алкоголю. Тим не менш, доведено, що спиртні напої лише посилюють симптоми депресії та інших психо-емоційних розладів на грунті стресу. Тому варто попрацювати над причиною труднощів, а не заливати “горе” алкоголем.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...