Гід по виживанню в Таїланді

Красиві історії з однієї сторони надихають, а з іншої викликають скепсис. Аби його розвіяти вирішила скласти невеличкий гід по виживанню у Таїланді. Усіх хвилює цінове...

Красиві історії з однієї сторони надихають, а з іншої викликають скепсис. Аби його розвіяти вирішила скласти невеличкий гід по виживанню у Таїланді.

Усіх хвилює цінове питання – завжди здається, що проживання у таких красивих і комфортних умовах коштує дорого, тому краще нічого в житті не змінювати, адже це не по кишені. В Таїланд варто їхати аби просто відпочити, знайти себе і позбавитись від комплексу бідності та нестачі, який нам прививають з пострадянських часів. Отже що-почому – читайте нижче 

Переїзд

Найбільшою витратою, звісно, буде сам переїзд, тут вже більше все залежатиме від того, як ви вмієте планувати подорожі – це саме те, чому ми навчаємо у Travel Academy. Тому, звісно якщо ви їдете на 2 тижні – ця сума може здатися високою, якщо лишитеся на довший період, то в решті решт проживання у Таїланді для вас буде значно дешевшим, ніж у тому ж самому Києві  Тільки за вікном у вас буде море і сонце, одягу потрібно менше, а якщо і потрібно, то він буде значно дешевшим, їжа буде екзотичною, а оточуючі будуть заражати вас вірусом щасливості своїми посмішками. Отже переліт в середньому обходиться в 500-700$ (в одну сторону), якщо купуєте квиток за місяць до рейсу. Ціна може бути нижчою, якщо плануєте заздалегідь. Проте, не забувайте, що «гарячі пропозиції» можуть бути за декілька днів до польоту – але ви маєте буквально «сидіти на валізах».

Віза коштує 40$. Це звичайна ціна, майже така сама, як і в інші країни. В Таїланді правила змінюються декілька разів на рік, тому необхідно слідкувати за оновленнями – ось зараз ми маємо нововведення щодо довгострокових віз, що почнуть діяти з 13 листопада.

 

До речі, ми отримали ваші листи. Виявляється, є бажаючі проміняти офіс на літо, і ми вирішили, зробити курс по переїзду до Таїланду.

До 11.11.2015 на курс діє EARLY BIRD ціна – знижка 45%!

Жило

Крім свіжих фруктів щодня, кокосів на пляжі, гамаків на природі, смачної їжі і класних масажів, тут дуже комфортно жити на тривалій основі.

Не знаєте, наскільки хочете залишитися в Таїланді і на який період знімати житло? Незважаючи на те, що житлові комплекси зазвичай пропонують контракт на квартиру мінімум на півроку, ви все ж можете знайти варіанти із щомісячною оплатою. Також, багато хостелів пропонують не тільки подобове проживання, а й довгострокові варіанти – просто запитайте особисто, вони можуть це не афішувати.

Як знайти хороший, але дешевий варіант? Наприклад, кімнату із хорошим ремонтом та необхідним сервісом, в центрі міста, в межах 130-150 доларів на місяць? Навряд чи ви знайдете оголошення в інтернеті. Що потрібно зробити? Вибрати район, в якому хочете жити, і самостійно пішки пройтися вулицями, вибираючи житлові комплекси (serviced apartments) і питати, які варіанти доступні. Ціни та пропозиції вас приємно здивують. Правда, вже дешевше? Якщо ви поїдете не один, ця сума ділиться іще на 2, тобто по 65-75$ з людини на місяць за житло.

Хороші котеджі коштують приблизно 300-400$ на місяць, там може жити 1-2 сім’ї….і це все з видом на океан!!!

Харчування

Якщо у вас обмежений бюджет – їсти можна в межах 5-7$ на день. Як вибрати місце, якщо ви в місті новачок? Trip Advisor не завжди підкаже бюджетний варіант. Зате, якщо ви придивитеся, де вечеряє велика кількість тайців (навіть якщо місце виглядає не презентабельно, тісне і неохайне) – це швидше за все відмінне, смачне і дешеве місце. Уперед за fried rice за 90 центів!

tom-yum_3055855b

З ким поведешся, від того і наберешся

Усі розуміють, що для довготривалого перебування потрібно якось себе фінансово підтримувати. Варіантом може стати робота он-лайн. У Таїланді найпопулярніший вид діяльності –  віддалена робота, що має сенс разом із низьким рівнем витрат. А надихаюча атмосфера Digital nomads (людей, які працюють он-лайн без географічної прив’язки до місця) допомагає завжди тримати руку на пульсі. Digital nomads влаштували свою базу в Чіанг Маі і заробляють в середньому 10-20 тисяч доларів на місяць. Себе важливо оточувати успішними і щасливими людьми, з часом і ви такими станете 

Інший варіант це почати викладати англійську місцевим, саме так робить багато людей, що приїздить сюди надовго. Перевага такої роботи у том, що ви отримуєте офіційний контракт і робочу візу, а значить можна не нервувати щодо віза-ранів. Багато хто надає якийсь корисний сервіс експатам (догляд за їхніми дітьми, наприклад, адже багато хто переїздить сюди сім’ями). Якщо знайти волонтерську програму – питання житла і харчування відпадає автоматично, адже  вас будуть забезпечувати всім необхідним.

Для тих, у кого з’явився духовний голод, можна пожити у храмі і пройти там курс віпасани, наприклад. Або просто присвятити свій час заняттям йоги чи пожити з вайшнавами, повторюючи святі імена господа Харі. І все це буде повністю безкоштовно, вашою оплатою буде ваш час та старання.

beach

Total cost

Тобто, як бачите, жити у Таїланді навіть дешевше, ніж в більшості міст України. Суть дауншифтингу в тому, що ви починаєте жити спокійніше і щасливіше, а щоб заробляти собі на життя, потрібно просто бути комусь чимось корисним (і це всюди так, не тільки у Таїланді).

Загальний кошторис (на 3 місяці і на 6 місяців) такий:

Одноразові витрати:

  • 40$ віза
  • Переліт від 500$ (візьмемо середню суму)

Щомісячні витрати (щомісячні витрати можуть бути і 0$, якщо ви вирішите пожити у ашрамі або поволонтерити):

Харчування від 250$ на міс (включаючи свіжі фрукти, шейки та кокоси)

Житло від 130$ на двох міс (за апартаменти)  

= 1140$ при перебуванні протягом 3 місяців, 2280$ при перебуванні протягом 6 місяців

Майте на увазі, що врахований бюджетний варіант – тобто, це вулична тайська їжа та невеличка кімната без басейну для жителів будинку.  Якщо ви хочете трошки більше комфорту, відповідно треба бути готовим до вищих цін. Ціни на розваги, туристичні поїздки та побутові речі не враховані.

І на останок, якщо ви вивчите фрази “savatdi ka (kap)” («Здрастуйте»), “khap hunk a (kap)” («Спасибі») – встановити дружні взаємини з тайцями стане в рази легше 

Джерело

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...