Як правильно харчуватися після 30 років, щоб не поправлятися

Як зрозуміти, що ваша дієта не працює.     30 років — той поріг, після якого обмін речовин починає сповільнюватися, і поступово якісь надмірності...
Як зрозуміти, що ваша дієта не працює.

 

 

30 років — той поріг, після якого обмін речовин починає сповільнюватися, і поступово якісь надмірності в їжі починають відкладатися на фігурі. Ситуація не сама приємна, і звичайно ж, потребує особливої уваги. Щоб “не попрощатися” з фігурою після 30, а зберегти її красивою і пружною, потрібно слідувати певним правилам.

Овочі та фрукти

Як правильно харчуватися після 30 років, щоб не поправлятися

Якщо в 20 років, можна спокійно їсти фаст-фуд, і не переживати, то після 30 головне завдання — стежити за тим, що ти їси. Зокрема, важливо стежити за наявністю в раціоні овочів і фруктів. Вони повинні бути там щодня, у великій кількості. Так, щоб привчити себе їсти овочі (з включенням в раціон фруктів проблем, зазвичай, немає), додавай їх до твоїх звичних страв. Наприклад, якщо ти їси на сніданок яєчню або омлет, доповни її помідором і зеленню. В пасту поклажі побільше болгарського перцю, і не забувай про зелень.

Фрукти стануть відмінним перекусу протягом дня.

Менше жиру

Як правильно харчуватися після 30 років, щоб не поправлятися

Після 30 років бажано максимально відмовитися від жирних продуктів. Винятком є лише горіхи і риба. Якщо ти любиш молочку — вибирай знежирені варіанти, забудь про вершкове масло, і налягай на оливкову.

Варто зазначити, що повністю виключати жири з раціону не можна, так як для жінки це загрожує сильним порушенням роботи ендокринної системи. Важливо, просто їх обмежити.

Відмова від солодкого

Як правильно харчуватися після 30 років, щоб не поправлятися

Так-так, цукор і солодощі шкодять фігурі. Здавалося б, ця істина відома всім і кожному. Однак до 30 найчастіше на неї не дуже звертаєш уваги, дозволяючи собі солоденьке, коли вже дуже хочеться. Відтепер солодощі можна дозволяти собі тільки в першій половині дня (бажано після сніданку), і тільки в обмеженій кількості.

Також тобі необхідно навчитися пити чай і каву без цукру, а також повністю відмовитися від солодкої випічки (в якості ранкового десерту використовуй шоколад).

Білок

Як правильно харчуватися після 30 років, щоб не поправлятися

Щоб фігура була пружною, організму потрібен білок. Звичайно, жирне м’ясо для мети одержання білка, краще не вживати, а от рибу, птицю, бобові відмінно допоможуть впоратися з поставленим завданням. Білок потрібен організму для того, щоб будувати м’язову тканину, оновлювати клітини і зберігати молодість організму. Тому стеж за тим, щоб він був у раціоні щодня.

До речі, при достатньому вживанні білка та суміщення такого харчування з фізичними заняттями, кількість жиру в організмі буде зменшуватися.

Режим

Ще один важливий пункт для дівчат старше 30 — режим харчування. Він повинен бути чіткий і правильний, а варіант “співаємо, коли буде час” потрібно назавжди залишити в минулому.

У твоєму режимі повинно бути 5 прийомів їжі, три з яких — основні, два — допоміжні. На сніданок їж вівсянку, омлет, тости або дієтичні пластівці. Перший перекус — фрукти. Обід — трохи гарніру, білок і овочі. Другий перекус — сир, йогурт або фрукти. На вечерю краще всього залишити овочевий салат і трохи птиці або риби. Пам’ятай, ти не повинна відчувати голод, але в той же час і не переїдай. Не забувай також пити достатню кількість води.

Щоб прискорити обмін речовин, додай до правильного харчування і фітнес достатню кількість сну. Тоді твоя фігура буде прекрасна навіть у 50.

Як правильно харчуватися після 30 років, щоб не поправлятися

Джерело: УкрМедіа

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...