Оральний секс може викликати рак гортані

Вчені провели нове дослідження, результати якого показали, що оральний секс небезпечний для здоров’я. Оральний секс може викликати рак гортані Американські вчені з Медичного коледжу...
Вчені провели нове дослідження, результати якого показали, що оральний секс небезпечний для здоров’я.

Оральний секс може викликати рак гортані

Американські вчені з Медичного коледжу Альберта Енштейна (Нью-Йорк, США) провели нове дослідження, яке показало, що у людей, які регулярно практикують оральний секс, в 22 рази підвищується ризик захворіти на рак гортані.

Раніше було прийнято вважати, що рак гортані провокують алкоголь і куріння, проте медики з’ясували, що у багатьох випадках за розвиток злоякісних утворень в ротовій порожнині відповідають саме папіломавіруси людини.

Один з папіломавірусів людини (HPV-16), що викликає рак шийки матки, при оральному сексі може потрапити в ротову порожнину і призвести до утворення злоякісних утворень на тканинах язика, мигдаликів, піднебіння й гортані.

В ході дослідження, що тривало чотири роки, медики спостерігали за станом здоров’я 97 тисяч людей, у яких на момент початку експерименту рак не був виявлений. Через деякий час у 132 учасників дослідження розвинувся рак гортані (103 чоловіків та 29 жінок).

Рак ротоглотки можуть провокувати 15 видів папіломавірусів людини, однак HPV-16 – найпоширеніший з них. Він може передаватися побутовим або статевим шляхом, через шкіру, кров і слизові оболонки.

У більшості випадків імунна система успішно бореться з папіломавірусом, однак, якщо вона ослаблена, може відбутися інфікування.

Зазвичай папіломавіруси передаються побутовим та статевими шляхами через кров, шкіру і слизові оболонки. Більшість з них нешкідливі для людини, тоді як інші можуть призвести до раку шийки матки, ануса, гортані, піхви або статевого члена.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...