Моз: Україні не загрожує небезпека зараження вірусом Зіка

Прес-служба Моз розповсюдила повідомлення начальника управління соціально-гігієнічного моніторингу та аналізу ризиків Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олени Фенюк про те, що українській державі не загрожує...
Прес-служба Моз розповсюдила повідомлення начальника управління соціально-гігієнічного моніторингу та аналізу ризиків Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олени Фенюк про те, що українській державі не загрожує небезпека поширення вірусу Зіка.

Олена Фенюк повідомила, що джерелом захворювання Зіка є комарі роду Aedes, які зовсім не спостерігаються на території України. Вона нагадала, що інфекцію можуть отримати туристи, які вирушають на відпочинок в екзотичні країни.

Фенюк розповіла, що під час перебування в екзотичних країнах, людям не варто забувати про заходи безпеки, захищаючись від комарів. Вона зазначила, що туристам слід носити одяг з довгим рукавом і штани, щоб уникнути укусів, а також варто обмежити відвідування заболочених місць, або ж і зовсім їх уникнути. Крім того, якщо на вікнах не спостерігаються протимоскітні сітки, їх не варто відкривати. Якщо після повернення з курорту ви відчуєте ознаки нездужання, потрібно в найкоротші терміни звернутися за допомогою в медичний заклад і повідомити, з якої країни повернулися на батьківщину.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...