Під час менструації не можна робити чистку обличчя

Перед і під час менструації на жіночий організм впливають багато гормонів. На обличчі можуть з’являтися висипання і лущення. Косметологи не рекомендують проводити серйозні косметичні...

Перед і під час менструації на жіночий організм впливають багато гормонів.

На обличчі можуть з’являтися висипання і лущення. Косметологи не рекомендують проводити серйозні косметичні процедури під час критичних днів. Найбільше це стосується чистки обличчя, адже шкіра тоді і так подразнена.

Що можна і чого не можна робити зі шкірою в період менструації

Висипання з’являються на шкірі через стрибок гормонів. Якщо немає інших причин, то до кінця циклу проблема зникне сама собою. Щоб не мати замість прищика рану, не можна його давити. В результаті інфекція може рознестись по всьому обличчю.

Боротьбу з прищами варто починати ще до їх появи. Пити багато води, їсти свіжі овочі та фрукти, не відмовляти собі у кисломолочних продуктах.

З раціону краще виключити жирну та солодку їжу.

Допоможе:

Саліцилова кислота і йод. Якщо прищі все-таки з’явилися, їх можна підсушити. В нагоді стане йод або саліцилова кислота. Вони ще й не дадуть з’явитися новим прищам по сусідству.

Дьогтьове мило. Вмиватися цим милом треба 2 рази в день. Воно дуже корисне, але разом з тим сушить шкіру. Після вмивання потрібно мастити шкіру зволожувальним кремом.

Тоніки і лосьйони. В період менструації краще користуватися тільки тоніками без спирту.

Настоянка календули або розчин борної кислоти. Ці засоби діють також, як саліцилова кислота і йод – підсушують.

Глиняні маски. Маски з глини краще робити до менструації, щоб запобігти появі прищів. В період критичних днів від них потрібно відмовитися.

1-7 день

Початок менструального циклу. Організм викидає величезну кількість гормону. Шкіра легко червоніє, стає сухою, проступають зморшки. У цей період чіпайте шкіру по мінімум, робіть зволожувальні маски, так як шкіра дуже чутлива.

7-10 день

Шкіра стає більш пружною і свіжою, виробляється колаген. Через втрату заліза (яке виходить з місячними), шкіра може виглядати блідою, проступають кола під очима.

Вживайте червоне м’ясо і шпинат, фініки.

12-16 день

Це період овуляції – зараз жінка виглядає найбільш привабливо. Їжте продукти з вітамінами А, морква, червоний перець, гарбуз і диню.

В ці дні шкіра особливо чутлива до сонця, користуйтеся сонцезахисними кремами.

17-24 день

Виділяється прогестерон, під його впливом шкіра опухає, а пори розширюються. Користуйтесь антибактеріальним кремом, щоб попередити появу прищів.

25-28 день

Жінка може відчувати слабкість і бажання з’їсти шкідливу їжу. Робіть глибокі зволожувальні процедури, балуйте шкіру масажем.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...