Сидячий спосіб життя прискорює старіння мозку

Це з*ясували вчені з університету Бостона. У їх дослідженні взяли участь тисячу п’ятсот вісімдесят три добровольця, що не страждали від деменції і хвороб серця....
Це з*ясували вчені з університету Бостона.

У їх дослідженні взяли участь тисячу п’ятсот вісімдесят три добровольця, що не страждали від деменції і хвороб серця. Середній вік учасників становив 40 років. Добровольців протестували на біговій доріжці, пише meddaily.ru.

20 років по тому учасники знову пройшли тест. Також добровольцям робили МРТ. Дослідники виключили учасників, у яких за 20 років розвинулися хвороби серця, і тих, хто почав приймати бета-блокатори для контролю артеріального тиску або при інших проблемах. Відомо: у людей з поганою фізичною підготовкою при виконанні вправ низької інтенсивності сильніше підвищується тиск і частішає пульс.

Вчені помітили, що у добровольців, яким важче давалися заняття на біговій доріжці, обсяг мозку за 20 років суттєво зменшився. Через сидячого способу життя процес старіння мозку у цих учасників прискорився приблизно на 2 роки. Крім того, дослідники виявили: у людей, чий тиск і частота серцевих скорочень в процесі занять на біговій доріжці підвищувалися сильніше, обсяг мозку часто зменшувався помітніше в порівнянні з іншими.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...