Не хворій: топ-5 правил для здорової спини

Хребет не даремно називають стрижнем організму. Будь-які проблеми з хребтом «б’ють» по внутрішнім органам, а тому так важливо підтримувати його в здоровому стані. Це...
Хребет не даремно називають стрижнем організму. Будь-які проблеми з хребтом «б’ють» по внутрішнім органам, а тому так важливо підтримувати його в здоровому стані.

Це дуже просто – достатньо всього лише дотримуватися п’яти елементарних правил.

1. Регулярно виконуйте прості вправи для корекції постави. Постава. Вам необхідно торкатися її одночасно потилицею, трохи опущеними плечима, лопатками, сідницями і п’ятами. Проведіть у цій позі близько хвилини, запам’ятайте, в якому положенні знаходиться ваше тіло, і, зберігаючи його, відійдіть від стіни. Це і є правильна постава.

2. Звичка сидіти нога на ногу загрожує болями в нижній частині хребта, порушенням кровообігу, а також захворювання органів малого тазу. Так що від цієї пози краще відмовитися.

3. Якщо ви змушені довго знаходиться в стоячому положенні, міняйте позу кожні 7-10 хвилин, переміщаючи вагу тіла з однієї ноги на іншу.

4. Піднімайте тяжкості тільки двома руками. Спина при цьому повинна бути пряма.

5. Стан хребта тісно пов’язаний з нашим емоційним фоном. Негативний психологічний стан змінює тонус кровоносних судин, що ще більше погіршує кровообіг. Болі в спині, що віддають в руку або ногу зазвичай виникають якраз унаслідок тривалого стресу або пригніченого настрою.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...