Яка їжа призводить до хвороб серця і діабету-фахівці

Вчені з Університету Лестера повідомляють, що оброблені харчові продукти, як гамбургери, і готові страви, як лазанья, мають шкідливі молекули, які чинять негативний вплив на...
Вчені з Університету Лестера повідомляють, що оброблені харчові продукти, як гамбургери, і готові страви, як лазанья, мають шкідливі молекули, які чинять негативний вплив на здоров*я.

 

 

Ці молекули неможливо виявити у свіжих продуктах, але вони удосталь містяться в нездоровій їжі, в тому числі в готових нарізаних овочах, соусах та сендвічах. Експерти вважають, що кількість даних молекул зростає в ході виробничого процесу, коли продукти нарізають і охолоджують, пише cikavosti.com.

Молекули, які називають PAMPs, можуть збільшити ризик розвитку захворювань (хвороба коронарних артерій і діабет 2 типу), попереджають дослідники. Вважається, що вони змушують імунну систему гостро реагувати, погіршуючи здоров’я.

В ході дослідження добровольці харчувалися продуктами з низьким вмістом PAMPs протягом одного тижня, і вчені виявили, що відбувся значний позитивний вплив на їх здоров’я.

По-перше, кількість лейкоцитів була скорочена на 11%. Як відомо, велика кількість білих кров’яних тілець може вказувати на проблеми зі здоров’ям, наприклад, інфекції, стрес, запалення, травми, алергію або певні захворювання.

Джерело: УкрМедіа

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...