Де найбільше у домі розводиться мікробів та як їх позбутися

Щотижневе генеральне прибирання із застосуванням новітніх засобів для чищення не є гарантією повного знищення мікробів. Кімнати здаватимуться чистими, але це тільки на перший погляд....

Щотижневе генеральне прибирання із застосуванням новітніх засобів для чищення не є гарантією повного знищення мікробів.

Кімнати здаватимуться чистими, але це тільки на перший погляд. Щоб не витрачати сили даремно, варто приділяти більше уваги особливим зонам ризику.

Раковина

Близько зливу в раковині живуть більше десятка тисяч бактерій. Це все тому, що залишки їжі з посуду дуже складно змити, тому це благодатне місце для поширення мікробів. Засоби, які призначені для очищення простору навколо раковини і в ній – самі є рознощиками мікробів.

Порада: після миття посуду частіше вимивайте раковину і область навколо неї спеціальними засобами. Губками краще взагалі не користуватися, так як вони дуже добре вбирають все, до чого торкаються. Віддайте перевагу спеціальним ганчірка з натуральних матеріалів.

Кухонні мочалки, рушники

Вони, як правило, постійно вологі. Тому там швидко розмножуються бактерії. Мочалки для миття посуду рекомендується міняти кожні 3 дні. Під рукою має бути два звичайних рушники (один для чистої роботи, щоб протерти вимитий посуд або стіл, інший – для брудного) і паперові рушники (при обробленні м’яса або риби). Їх треба прати окремо від інших речей при високій температурі (60 градусів).

Обробна дошка

На одній і тій же дошці не можна різати м’ясо і овочі. Бактерії з сирого м’яса потрапляють в салат з овочів. Особливо небезпечні дерев’яні дошки, так як в них утворюються тріщини де розмножуються мікроорганізми.

Порада: тримайте окремі обробні дошки для овочів, риби і хліба. Після нарізки – ретельно вимивайте і сушіть. Використовуйте скляні дошки, вони виключають утворення тріщин.

Відро для сміття

Неприємний запах з відра для сміття з’являється через розмноження бактерій.

Порада: використовуйте сміттєві відра невеликого розміру, так ви будете частіше викидати сміття. Звільняйте відро щодня. Також промивайте його водою з використанням спеціальних засобів.

Холодильник

Звичайний холодильник містить в собі 11,4 млн мікробів на 1 кв. см площі. Це трапляється в результаті того, що ми зберігаємо в холодильник абсолютно все – починаючи від готових продуктів, сирого м’яса, овочів і ліків.

Порада: протирайте холодильник мильним розчином. Готові продукти зберігайте окремо від сирих.

Всі зіпсовані продукти і їжу відразу викидайте. Овочі і фрукти зберігайте окремо від м’яса і риби. М’ясо, вийняте з холодильника добре обсмажуйте або варіть. Фарш вживайте протягом 12 годин з моменту покупки, м’ясо – на протязі 1-2 днів. Чим раніше з’їсте продукт, тим менше бактерій потрапить в організм.

Постільна білизна

Коли ми спимо – ми потіємо. У теплому і вологому середовищі добре розмножуються бактерії.

Порада: провітрюйте спальню не менше 1 разу на день і витрушували ваше постільна білизна кожен день після сну. Міняйте постільну білизну і піжаму 1 раз в тиждень.

Клавіатура

На клавіатурі мікробів більше, ніж на сидінні унітазу в громадському місці.

Порада: протирайте клавіатуру, мишку, екран, телефонну трубку бактерицидними серветками, не вживайте їжу перед комп’ютером.

Повністю убезпечити себе від мікробів не можна. Дотримуйтеся чистоти в будинку і ризик зараження зведеться до мінімуму.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...