4 поради вагітним, як не набрати зайву вагу

Під час вагітності жінки часто набирають вагу і це не дивно, адже їм потрібна достатня кількість калорій для того, щоб виносити здорову дитину. Вагітній...

Під час вагітності жінки часто набирають вагу і це не дивно, адже їм потрібна достатня кількість калорій для того, щоб виносити здорову дитину.

Вагітній жінці на пізніх термінах потрібно до 3 000 калорій в день. Жінка середньої комплекції за дев’ять місяців набирає близько 13 кг.

Однак зайва повнота може призвести до судинних порушень і дати занадто сильне навантаження на хребет, а це загрожує зміщенням дисків. Щоб під час вагітності не набрати зайву вагу, дотримуйтесь наступних порад.

Дотримуйтесь графіка прийому їжі

Вам необов’язково харчуватися, дотримуючись точного часу сніданку, обіду і вечері, і стримуватися при бажанні перекусити. Жінкам в положенні рекомендується харчуватися 5-6 разів на день.

І ні в якому разі не відмовляйтеся від сніданку, навіть якщо у вас токсикоз: тривала відсутність їжі дуже шкідлива і для вас, і для дитини. А ось на ніч краще не наїдатися. Якщо є бажання перекусити, вибирайте натуральні нешкідливі продукти.

Слухайте свій організм

Що б вам не говорили оточуючі, не можна змушувати себе їсти через силу, якщо вам цього зовсім не хочеться. Це стосується як кількості, так і якості їжі. Не їжте занадто багато або занадто часто просто тому, що “так треба”.

Уникайте шкідливих продуктів

Вагітність — це час, коли особливо важливо обмежувати себе у фастфуді, а також їсти менше напівфабрикатів, копчених, гострих, жирних страв і шкідливих дрібниць, таких як чіпси і сухарики. Вибирайте натуральні продукти і акцентуйте увагу на вітчизняних товарах. Екзотичні фрукти у великій кількості вам ні до чого.

Ведіть активний спосіб життя

Якщо ваш лікар не має нічого проти того, щоб ви займалася спортом, скористайтеся цією можливістю. Особливо корисні для вагітних йога і плавання.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...