Топ-5 хвороб, що загострюються навесні

Навесні наш організм ослаблений. Плюсова температура сприяє швидкому поширенню та передачі інфекції. Тому зазвичай весною загострюються хронічні хвороби. Авітаміноз – нестача вітамінів в організмі людини....

Навесні наш організм ослаблений. Плюсова температура сприяє швидкому поширенню та передачі інфекції. Тому зазвичай весною загострюються хронічні хвороби.

Авітаміноз – нестача вітамінів в організмі людини. Час загострення – весняний період.

Симптоми авітамінозу можуть бути наступними: лущиться шкіра, з’являються плями на нігтях, ясна починають кровоточити, збої в роботі шлунка (запор, втрата апетиту), безсоння і дратівливість.

Спробуйте боротися з авітамінозом перевіреним народним засобом – настоєм шипшини. Вживайте в їжу квашену капусту, рослинне масло, яловичу печінку і гречану крупу. Фахівець допоможе підібрати вам збалансований вітамінний комплекс, який допоможе заповнити недолік вітамін.

Алергія – виникає на початку цвітіння рослин, коли суха погода великих міст підвищує концентрацію пилу і хімічних речовин.

Симптоми алергії наступні: закладеність носа, почервоніння і свербіж очей, відчуття піску в очах, висипання на шкірі, першіння в горлі і кашель, іноді можливі напади задухи.

З початком активного цвітіння, схильним до алергії, людям слід виконувати певні правила: щодня робити вологе прибирання приміщення, кілька разів на тиждень міняти постільну білизну. Після повернення додому з вулиці обов’язково прийміть душ, переодягніться в чистий одяг.

Лікування при алергії призначає лікар, не варто займатися самолікуванням.

Загострення гастриту і виразкової хвороби. Оскільки імунітет людини слабшає – стінки шлунка схильні до інфекцій більшою мірою, ніж в будь-яку іншу пору року. Нестабільна погода, зміна світлового дня, – все це призводить до стресів, що загострюють ряд захворювань.

Для здоров’я шлунка потрібно виключити гостру, жирну їжу, газовані напої і каву. Підтримуюча медикаментозна терапія призначається лікарем.

Психічні захворювання – різноманітні депресивні розлади і різні невротичні стани стають звичним явищем з приходом весни. Причиною вважається сезонний збій в роботі біологічного годинника через зміни світлового режиму. Можливі симптоми: безпричинна слабкість, людині складно змусити себе зробити щось, вона відчуває невдоволення собою і близькими, не хоче спілкуватися з оточуючими, у неї переважають песимістичні думки, особливо щодо майбутнього.

На початку весни лікарі рекомендують лягати спати на годину раніше, ніж зазвичай, більше гуляти на свіжому повітрі, займатися спортом.

Дерматологічні хвороби. Жертвою весняних акне стають не тільки школярі, а й жінки від 20 до 40 років. Це відбувається через те, що організм людини під впливом сезонних факторів перебудовується: сальні залози перестають справлятися зі своїми функціями. Крім того, навесні активізуються і мікроорганізми, що негативно впливають на шкіру. Найактивнішими стають кліщі, які живуть в домашньому пилі і пір’яних подушках.

Щоб уникнути подібних неприємностей, лікарі радять приймати вітаміни і стежити за чистотою будинку.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...