Малюк часто хворіє в дитсадку: що робити

З цим стикається майже кожна мама: малюк починає ходити в дитячий сад і хворіє кожен місяць. З таким підходом дуже складно будувати кар’єру і...

З цим стикається майже кожна мама: малюк починає ходити в дитячий сад і хворіє кожен місяць.

З таким підходом дуже складно будувати кар’єру і підтримувати добрі стосунки з начальством і колегами. Як же допомогти малюкові рідше хворіти?

Часто хворіємо в садку. Чому?

На будь-якому жіночому форумі ви знайдете чимало тем, які починаються саме так. Ця проблема є майже у всіх: поки малюк сидів удома, він практично ніколи не хворів, а як тільки пішов в сад, діагноз ГРВІ йому ставлять кожні 2 тижні. Такі нескінченні хвороби можна назвати одним з головних мінусів дитячого садка. І цьому явищу є декілька причин:

• Період адаптації. Більшість дитячих хвороб доводиться на перший рік відвідування дитячого садка, до чого незалежно від того, скільки років дитині – може бути хоч 1,5 року, хоч 6 років, хворіти він все одно буде. Для більшості батьків тут є надія, що період адаптації пройде, стрес знизиться і постійні виходи на лікарняний припиняться.

• Зараження від інших дітей. Аби не допустити брати лікарняний, багато батьків продовжують водити в групу дітей з першими симптомами застуди, коли температури ще немає. Нежить і невеликий кашель – постійні супутники відвідують дитячий заклад. Діти швидко заражають один одного і хворіють частіше. Вихід тут один – не водити в садок малюка “з соплями” і обговорити ситуацію з вихователем і іншими батьками.

• Невідповідний одяг і взуття. У садку дітей водять на прогулянки кожен день, за винятком морозів. Подбайте, щоб одяг і взуття вашої дитини завжди відповідали погодним умовам і були зручними. Взуття і куртка повинні бути водонепроникними і теплими, але так, щоб малюк не пітнів.

Дитина часто хворіє в садку: що робити для профілактики

Якщо дитина часто хворіє в садку, єдиний варіант – це всіма силами намагатися зміцнити її імунітет. Почніть поступові загартовування, провітрюйте приміщення, запишіть дитину в секцію плавання, стежте за якісним харчуванням і давайте вітамінні комплекси (попередньо проконсультуйтеся з педіатром).

Ідеальний спосіб правильної адаптації до саду – привчати дитину поступово. По можливості, перші 2-3 місяці мамі або бабусі бажано не працювати або працювати на пів-ставки, щоб не залишати малюка в групі на цілий день. Збільшуйте час поступово, щоб знизити рівень стресу.

А коли хвороба все-таки трапилася, не поспішати скоріше виходити з лікарняного і знову йти в групу. Важливо дочекатися повного одужання, щоб уникнути рецидивів або, що ще гірше, ускладнень.

Дотримуйтесь цих рекомендацій і вам не доведеться шукати відповідь на питання “Часто хворіємо в садку. Що робити?”.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...