ТОП-10 фактів про жіночий оргазм

Кажуть, австрійська королева Марія Терезія (XVIII століття) страждала безпліддям. Звернувшись до придворного медика Вану Свайтену, вона отримала таку рекомендацію: “Клітор Вашої Величності повинен бути...
Кажуть, австрійська королева Марія Терезія (XVIII століття) страждала безпліддям.

Звернувшись до придворного медика Вану Свайтену, вона отримала таку рекомендацію: “Клітор Вашої Величності повинен бути порушено перед статевим актом”. Навчившись досягати оргазму, королева народила 16 дітей. А ось імператриця Катерина II Велика всім пам’ятається своїм невтомним сексуальним апетитом.

Думаючи про секс з жінкою, сильна половина людства найчастіше являє вожделеющую самку, готову до стосунків у будь-який час і в будь-якому місці, заводящуюся з півоберту. Такий стереотип останнім часом нам насаджується з екранів телевізорів і, якщо чесно, самим дівчатам додає чимало комплексів. Пропонуємо вам ознайомитися з головними особливостями жіночого оргазму.

Фізіологічно жіночий оргазм – це спазматичні скорочення м’язів передодня піхви в кульмінаційний момент статевого акту. Вони можуть супроводжуватися сильними хвилями насолоди, що розходяться по всьому тілу.

Ви вже налаштувалися на потрібний лад? Тоді приступимо.

1. Самка людини не так давно навчилася досягати оргазму. З точки зору біології, жіночий оргазм – рудимент, що дістався від природи, наприклад, як чоловічий сосок або як клітор (недопенис). Тобто для того, щоб завагітніти і народити здорове потомство, самкам млекопетающих (до яких належить людина) оргазм не потрібен. Чому все ж жінка навчилася його відчувати? Можливо, із-за розвитку духовності та свідомості людства. А може, для того, щоб саме оргазмічні відчуття вказали жінці на правильність вибору батька для своїх дітей.

2. Не всі жінки можуть відчувати оргазм. За статистикою 30-40% жінок або не відчувають оргазму, або відчувають його дуже рідко. Навіть жінки з нормальною здатністю до сприйняття сексуальної насолоди відчувають його не при кожному статевому акті. Сексологи вважають, що якщо до 20-23 років дівчина не відчуває оргазму, – це норма, то після 25 років при регулярному сексі відсутність сексуальної розрядки можна вважати порушенням.

3. Жіночий оргазм більш яскравий і бурхливий. І взагалі, жіночий оргазм складніше і фізіологічно і психологічно. В психологічному плані якість оргазмічних переживань дуже залежить від емоційного настрою. Якщо партнерка чимось стурбована, вона може і зовсім не досягти піку задоволення. У фізичному плані взагалі все дуже заплутано і цікаво. Хоча б через те, що жінка теоретично може мати кілька різних за тривалістю, силою, глибиною та гостротою видів оргазму: кліторний, вагінальний, матковий і оргазм точки G.

4. У жінки оргазм рідко наступає на самому початку статевого життя. Для цього їй потрібно спочатку вивчити своє тіло, придбати певний сексуальний досвід. Тому часто дівчині без особливого досвіду сексуального життя буває складно отримати оргазм.

ТОП-10 фактів про жіночий оргазм

5. Справжнє задоволення жінка може отримати тільки при наявності сильної любові до партнера. Чоловікові з цим простіше, теоретично він може отримати насолоду з усім, що рухається, незалежно від своїх почуттів. Але якщо жінка когось любила, то її насолода при цьому надто велика.

6. Жінка може симулювати оргазм. Та так, що чоловіки вірять. У той же час важко уявити ситуацію, при якій у чоловіка б це вийшло. Як би не засуджувалася суспільством симуляція оргазму, насправді у цієї здатності є певна користь для людства: з одного боку, жінка цим підвищує чоловічу самооцінку, з іншого – репетирує дане переживання. Це як спроба розсмішити себе, спочатку видавивши з себе сміх.

7. При статевому акті енергія тече від чоловіка до жінки, а не навпаки. Саме тому жінки в ліжку витривалішими і може брати участь у більшій кількості статевих актів за ніч. Лише коханці, що досягли успіху в техніці тантричного сексу, здатні обмінюватися енергією, не втрачаючи, а наповнюючи їй один одного.

8. Здатність переживати оргазм залежить від фази менструального циклу. Як правило, в середині циклу збудження сильніше. Це пов’язано з інстинктивною потребою зачинати потомство. В деякі фази циклу жінка може зовсім не хотіти сексу.

9. Жінки, як і чоловіки, здатні відчувати оргазм уві сні. З точки зору сексології, це нормальне фізіологічне явище, відповідний ні з еротичними снами, ні з ритмом сексуального життя в період неспання, ні з тим, займається жінка мастурбацією чи ні.

10. Жінка здатна переживати по кілька оргазмів через короткі проміжки часу. У сексології це явище називається множинним оргазмом і пояснюється тим, що якийсь час після оргазму зберігається сексуальне збудження (плато). У цей момент можливі повторні розрядки. Деякі сексологи вважають, що це не кілька оргазмів, а один затяжний. Він може тривати від декількох хвилин до півтора годин. З чоловіків на таке здатні лише одиниці, в той час як жінок таких за статистикою 17%.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...