Сир, горіхи і банани здатні викликати головний біль

Група вчених з Північно-західного меморіального госпіталю і Клініки Майо встановили, що напад головного болю може бути викликаний самими буденними продуктами: сиром, бобами, горіхами. Це...
Група вчених з Північно-західного меморіального госпіталю і Клініки Майо встановили, що напад головного болю може бути викликаний самими буденними продуктами: сиром, бобами, горіхами.

Це пов’язано з утворенням тираміну, який з’являється після розкладу амінокислот. Імунітет реагує на появу тираміну. Таким чином, судини починають звужуватися, підвищується тиск. Також тирамін впливає на гальмування і збудження нервової системи. Такий ефект обумовлений тим, що дана речовина володіє токсичними властивостями.

Висока концентрація тираміну спостерігається в зіпсованих продуктах, в солоних огірках, в чеддере, брі, в арахісі і ковбасних виробах. Також велика кількість речовини міститься в таких продуктах харчування, як: авокадо, боби, банани і бразильський горіх.

Лікарі стверджують, що дані продукти можуть стати причиною головного болю, особливо в тому випадку, коли людина мало спала. Також варто відзначити, що даний ефект може проявитися протягом 48 годин після прийому їжі, що досить сильно ускладнює процес визначення проблемного продукту.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...