Перші симптоми отруєння ліками

Симптоми отруєння ліками підступні. По них дуже складно поставити правильний діагноз навіть досвідченому лікарю. Такі отруєння часто трапляються у дітей через недогляд батьків. Вони...

Симптоми отруєння ліками підступні. По них дуже складно поставити правильний діагноз навіть досвідченому лікарю.

Такі отруєння часто трапляються у дітей через недогляд батьків. Вони мають постійно дбати, щоб ліки були захованими. Щоб наслідки не були сумними, потрібно вчасно побачити проблему і визначити її причину.

Отруєння психотропними препаратами

Найчастіше трапляються випадки отруєння психотропних препаратів. В основному, це заспокійливі засоби та транквілізатори. Смерть від них малоймовірна, але в поєднанні з алкоголем і супутніх хворобах передозування може привести і до летального результату.

Ранні ознаки отруєння

Найпершим симптомом отруєння такими лікарськими препаратами є сон. У хворого звужуються зіниці і не реагують на світло. Періодично люди стають агресивними, млявими або загальмованими. У них навіть може текти слина та коситися очі.

Від наростання дії препарату людина може потрапити в кому. У літніх людей навіть терапевтичні дози цих ліків можуть викликати напади агресії, панічні атаки та галюцинації.

Отруєння серцевими препаратами

Друга група препаратів, якими часто отруюються люди, це ліки для лікування серцево-судинних захворювань. До таких належать бета-блокатори, антиаритмічні засоби, блокатори кальцієвих каналів та інші медикаменти.

При передозуванні ними пригнічується робота серцевого м’яза і знижується судинний тонус. Отруєння такими ліками може призвести до гострих блокадам проведення, що призводить до порушення ритму і падіння серцевого викиду. У потерпілого в такому разі можуть виникати напади стенокардії, порушення мозкового кровообігу, втрата свідомості і судомний синдром.

Потрібно ретельно стежити за дозуванням прийнятого препарату і виконувати рекомендації лікарів.

Отруєння іншими групами препаратів

Нерідко спостерігаються отруєння деякими групами антидепресантів, протиалергічними засобами і протипаркінсонічними.

При передозуванні такими препаратами спостерігається сухість слизових оболонок, розширення зіниці, прискорене серцебиття, головний біль, запаморочення і затримка сечі.

Лікарі рекомендують суворо дотримуватися інструкції. Ні в якому разі не експериментувати з дозуванням, тому що це може нашкодити здоров’ю.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...