Список корисних продуктів, які не можна поєднувати один з одним

Два, здавалося б, звичайні продукти поєднуючись один з одним можуть приносити шкоду. Більше того, корисні продукти з’ївши за один прийом їжі завдадуть неприємностей. Житній...

Два, здавалося б, звичайні продукти поєднуючись один з одним можуть приносити шкоду.

Більше того, корисні продукти з’ївши за один прийом їжі завдадуть неприємностей.

Житній хліб з кавою

Сам бутерброд на житньому хлібі – відмінний сніданок, багатий вітамінами і мінералами. А чашка кави – антиоксидант. Проблема в тому, що кофеїн перешкоджає всмоктуванню багатьох корисних речовин. Краще ці продукти вживати окремо один від одного.

Помідори з крохмалистою їжею

Помідори не варто вживати в їжу разом з будь-крахмалистою їжею. В них міститься комбінація лимонної, яблучної і щавлевої кислот, яка протипоказана лужному засвоєнню крохмалю в роті і шлунку.

Крохмаль міститься в крупах і картоплі, так що з ними варто їсти щось інше. А помідори найкраще з’їдати з листяними овочами і жирами.

Ківі з йогуртом або кефіром

Ківі дуже часто додають в молочні коктейлі та смузі. Ензим з ківі сприяє прискореному розкладанню молочного білка, через що смак молочних продуктів стає гірким.

Оливкова олія при смаженні

Воно, звичайно, набагато корисніше простого, але при нагріванні втрачає всі свої найкращі властивості. Його потрібно використовувати тільки в холодному вигляді: в салатах, а також холодних соусах.

Варення з білковою їжею

Йдеться про варення, сиропи та інші солодощі. Разом з білками і крохмалистою їжею солодке викликає бродіння, сприяє розкладанню інших продуктів. Найкраще розділити вживання хліба і варення. Виняток становить лише мед.

Зелений чай з молоком

Це поєднання продуктів призводять до безглуздості вживання зеленого чаю. Молоко або вершки, додані в зелений чай, знизять засвоєння з нього антиоксидантів і інших корисних речовин.

Зелений салат, шпинат і сіль

Сіль витягає рідину з листя салату і шпинату, а разом з нею виходять і всі корисні речовини. Так зелень стає марною.

Газована вода з молоком

У шлунку виходить щось на зразок вибуху на невеликому хімічному заводі. Наслідки такого змішування продуктів будуть проходити багато годин. Як результат – відрижка, тяжкість в животі і неприємні відчуття.

Фрукти на десерт

Перші гарячі страви перетравлюються набагато довше фруктів, і поки до них дійде черга, пройде не менше півгодини. За цей час фрукти почнуть гнити прямо в животі. Відкладіть ці ласощі на більш пізній час.

Диня з молоком

Проносний ефект буде забезпечений, якщо запити тільки що з’їдену диню будь-яким іншим молочним продуктом.

Кавун з солоними продуктами

Опухле обличчя і набряки будуть через поєднання кавуна з будь-якими солоними продуктами. Воно затримує в організмі рідину, якою в кавуні чимало.

Алкоголь з колою

Це поєднання, треба сказати, дуже популярно серед тих, хто любить іноді випити в барі. Ця суміш щось на зразок реактивного напою, який руйнує з середини організм.

Пиво з арахісом

Це поєднання дуже небезпечно. Арахіс відноситься не до сімейства горіхових, а до бобових. А разом з алкоголем бобові втрачають всі свої корисні властивості і просто стають важким продуктом для організму.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...