Обережно! Українців атакують невідомі віруси: як захиститись від хвороби

Найдивнішим симптомом є відсутність підвищеної температури. Загальна слабкість, сильний кашель, хворе горло і жодної температури – осіння недуга відправляє тисячі українців на лікарняні. За...

Найдивнішим симптомом є відсутність підвищеної температури.

Загальна слабкість, сильний кашель, хворе горло і жодної температури – осіння недуга відправляє тисячі українців на лікарняні. За словами медиків, хвороба не страшна, але лікуватись треба оперативно. До того ж вірус цієї осені буде не останнімХворі скаржаться на біль у м’язах, шиї.

“Я не міг зрозуміти, чому вона болить. Я не міг її застудити, м’язи розтягнути. Потім почали руки, ноги боліти. Я вже розумію, що щось не так, тому потрібно йти додому”, – розповів киянин Олексій.

Вдома він випив гарячого чаю з медом та лимоном, прийняв противірусні препарати і ліг відпочивати. Проте зранку самопочуття лише погіршилось.

“Температури не було. Кашель подібний на ознаки пневмонії. Дихаю і розумію, як бронхи хриплять. Потім саме відчуття вічної втоми, ніби я не виспався, хоча спав набагато більше, ніж зазвичай”, – додав він.

Біля столичних амбулаторій можна зустріти інших застуджених. Вони скаржаться також на невідомий вірус. Симптоми і перебіг хвороби у всіх різні. Тому що людей виводить із ладу не одна хвороба, а одразу декілька сезонних вірусів. Звинувачувати погодні підступи немає підстав, адже все через сприятливу людську носоглотку. Захиститися можна. Зокрема, рекомендовано вживати засоби, які можуть захистити носоглотку, а саме спреї, промивання перед сном або противірусні ліки. Та найкращі ліки від будь-якої застуди – профілактика.

Декілька порад, що захистять від осінніх вірусів: Вітамінізація. Вітаміни C та D – найголовніші у профілактиці застуди; Вживання курячого супу з часником; Загартовування. Контрастний душ може знизити ризик застуди на 30%; Тримайте ноги в теплі, адже саме їхнє переохолодження часто стає причиною захворювання; Частіше мийте руки і не торкайтесь ними обличчя. Саме на руках накопичується найбільше хвороботворних мікробів; Регулярно провітрюйте приміщення. Більше свіжого повітря – менше мікробів. Нагадаємо, раніше у Кривому Розі зафіксували спалах небезпечної хвороби. За попередніми даними, люди заразилися, скуштувавши куплене на ринку сало.

Джерело: tsn.ua

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...