Світлана Гончар лікар педіатр медичного центру “Приватна дитяча поліклініка №1”

З настанням холодної пори року створюються сприятливі умови для поширення збудників гострих респіраторних вірусних інфекцій, що призводить до зростання рівня захворюваності, а також виникає...

З настанням холодної пори року створюються сприятливі умови для поширення збудників гострих респіраторних вірусних інфекцій, що призводить до зростання рівня захворюваності, а також виникає загроза епідемії грипу. 

  Ми вже звикли сприймати простуду як постійну супутницю холодної пори року,але виявляється її можна уникнути – головне добре підготуватись!

 Більшість простудних захворювань проходить без ускладнень, за умови правильного і своєчасного лікування. Однак варто погодитися, що профілактика захворювання завжди краще його лікування. Існують прості способи, як убезпечити себе від гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), ГРЗ та інших простудних хвороб.

“Характерні клінічні ознаки ГРВІ: підвищення температури тіла, слабкість, загальне нездужання, біль голови, першіння чи біль у горлі, сухий кашель, нежить, утруднене дихання через ніс. Захворювання здебільшого починається гостро, з ознобу, відчуття жару, сильного болю голови, болю в очах. Турбує ломота в попереку,  суглобах, м’язовий біль, порушується сон. Вже в перші години хвороби температура тіла сягає 39–40°С. Утруднюється дихання через ніс, обличчя стає одутлим, очі блистять. Загалом обличчя хворого на грип нагадує обличчя заплаканої дитини. На другу добу хвороби з’являється сухий кашель, починає турбувати біль за грудиною,”

З приходом осені, зими, а часом і ранньої весни, всі батьки починають переживати за своїх діточок – адже саме на ці сезони припадає «розквіт» грипу, ГРЗ та ГРВІ. Дуже складно повністю убезпечити дитину від цих хвороб, тим більше, якщо вона ходить в дитячий сад або школу. Адже щороку настає період сезонної епідемії, коли хворіють практично всі в групі або класі. Тоді дуже важко захистити дитину від зараження, адже їй в будь-якому випадку доведеться контактувати з іншими дітьми.

Але найвища схильність до сезонних захворювань спостерігається у дітей зі слабким імунітетом. Природно, незміцнілі захисні механізми, які не підтримуються  впливом «ззовні», не можуть повністю захистити дитячий організм від вірусів. Що ж робити, щоб дитина не застудилась взимку і восени? Які способи існують, щоб хоча б звести число застуд за сезон до мінімуму? На ці питання Вам відповість лікар-педіатр.Тому своєчасність звернення до лікаря має дуже важливе значення!

 Діти – найдорожче в житті кожних батьків.

Лікар-педіатр за результатами діагностики надає повну консультацію стосовно стану здоров’я дитини. При виявленні захворювання, лікар призначить  лікування. 

 Педіатрія спрямована на те, щоб змалку турбуючись про здоров’я дитини, вчасно виявити та скоригувати будь-які порушення, що можуть виникнути в процесі її росту.

 Якщо дотримуватися цих досить простих правил, можна залишатися здоровим і бадьорим протягом усього року!

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...